Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Маленька черкащанка сподівається на диво та людську доброту

5 липня 2016, 00:28
Дата ефіру/події: Вівторок, 5 липня 00:28

Чотирирічна Ульяна потребує трансплантації кісткового мозку. Донором може бути її старший брат. Та грошей на операцію в родини немає. Назбирати потрібно 85 тисяч євро. І дівчинка, і її батьки вірять, що таке диво можливе!

- Ну розкажи, що це таке?

- Не знаю.

- Катетер, як це ти не знаєш. А як ми його називаємо?

- Метелик.

Катетер - то метелик, а уколи - бджілки. Улянка вигадує асоціації, аби не сумувати в лікарняній палаті. Про хворобу донечки родина Созонтових дізналася несподівано. Все почалося з пораненого пальчика.

Наталія Созонтова, мати:

- Від звичайної подряпини - і посиніла ручка, а потім вона вся в синяках на ножках була, вирішили самі піти і здати аналіз крові. Лікар каже: а де дитина? Я кажу, шо в садочку, вона дуже здивувалась, що з такими аналізами ми в садочку, і вже на наступний день ми терміново приїхали сюди.

Діагноз лікарів прозвучав наче вирок - гострий лімфоблазний лейкоз. Тобто - рак крові. І врятувати Улянку може лише трансплантація кісткового мозку. Та до цього потрібно ввести дівчинку у стан ремісії і провести ще три блоки хіміотерапії.

Юлія Кубрушко, дитячий гематолог:

- Стан дитини досить стабільний, але ускладнення бувають різноманітні, були ускладнення доволі серйозні, пов'язані з кишечником, і токсичний гепатит, і антеропатія, тому окрім хіміотерапії потрібна велика кількість антибіотиків і противогрибкових.

Улянці неймовірно пощастило, адже її дев'ятирічний брат ідеально підходить як донор для пересадки кісткового мозку. Та операція родині не по кишені, бо коштує 85 тисяч євро - саме такий рахунок надіслала італійська клініка.

Наталія Созонтова, мати:

- Ми звичайна сім'я, яка живе і працює на півтори тисячі кожен, тим більше заощаджень в нас не було можливості відкласти, ніхто не очікував, що хтось може захворіти, а як захворіти, то не настільки, що потрібні такі кошти.

Тож уся надія лише на небайдужих, які врятують життя Уляночки. Поки ж дівчинка мріє, щоб мама частіше усміхалася. Дівчинка, навіть коли розповідає улюблений віршик, стежить, аби ненька не сумувала.

- Щоб гаряче сонечко не палило донечку, дарувало їй що? Пір'їнку.

Для чотирирічної Улянки також потрібні донори крові з групою 1+. Тож батьки просять відгукнутись усіх небайдужих жителів Черкас.

Реквізити
"ПриватБанк": 4149 4978 66 45 8419
МФО:305299
ОКПО: 14360570
Рахунок: 2924 4825 509100
Одержувач: Созонтов Віталій Володимирович (тато).
Тел. 096-889-54-39 Наталія Созонтова (мати).

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.