Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Діагностика у Німеччині може врятувати життя дівчинки

6 липня 2016, 01:49
Дата ефіру/події: Середа, 6 липня 01:49

Невідома хвороба буквально руйнує тіло 13-річної дівчинки! Школярка перестає відчувати руки, ноги і дуже швидко втрачає пам'ять. Ще два місяці тому Насті поставили діагноз - розсіяний склероз. Утім, можливо, цей діагноз неправильний! Провести повне обстеження дівчинці погодилися німецькі лікарі, однак на це потрібні гроші!

Ці картини Настя намалювала мамі на день народження. Але зараз дівчинка боїться, що більше не зможе взяти до рук пензля. Пальці рук та ніг стали ніби чужими для 13-річної Насті. Вони німіють. І щодня страшних симптомів більшає! 

Анастасія Горбунова, хвора:

- Кружится иногда голова. Может резко - вот иду, меня может пошатнуть в сторону. Или резко перед глазами может все расплыться. Кости ломит. Иногда очень сложно сосредоточиться.

Мама Насті показує знімки МРТ. На них чітко видно пошкоджені ділянки мозку.

- Разрушения, которые произошли в Настином мозгу. Иммунная система Настина, она направлена на разрушение нервных окончаний в мозгу.

Звідти і симптоми - втрата пам'яті, головний біль та оніміння кінцівок. І це - лише початок, кажуть лікарі. В Насті - розсіяний склероз.

Ольга Савченко, завідувачка відділення Охматдиту:

- Проявляется двигательными, чувствительными нарушениями, иногда интеллектуальными. В дальнейшем это может привести к глубокой инвалидности.

А спровокувати недугу може будь-що! 

Ольга Савченко, завідувачка відділення Охматдиту:

- Инфекционные процессы. Из инфекционных чаще всего - Эпштейн-Бар, вирусная инфекция. Кроме того, стресс может спровоцировать развитие этого заболевания. Переохлаждение.

Настя вже пройшла серйозне лікування імуноглобулінами та гормональними препаратами.

Оксана Горбунова, мама хворої дівчинки:

- Результатов никаких. Даже на гормоне, который должен был остановить процесс, он не остановил, а только усугубилась ситуация.

Від гормонів Настя дуже набрала вагу. Та щодня дівчинці гіршає! Оксана підозрює: її доньку лікують не від тієї хвороби. Адже навіть самі лікарі не були стовідсотково впевнені у діагнозі.

Оксана Горбунова, мама хворої дівчинки:

- На сегодня нам просто необходимо четкое обследование, потому что, возможно, это совершенно не тот диагноз. Я не знаю, что там, я не медик, но я понимаю, я сердцем чувствую, что здесь не все так, как есть на самом деле.

Що ж відбувається з Настею? Розставити всі крапки над "і" обіцяють німецькі лікарі.

Оксана Горбунова, мама хворої дівчинки:

- Мы связывались с несколькими клиниками в Германии. Я отсылала Настины документы туда. И на сегодняшний день ни одна клиника по Настиным МРТ, по Настиным обследованиям на сегодняшний день диагноз "рассеянный склероз" не ставит.

Для обстеження в Німеччині потрібно 15 тисяч євро. Але таких грошей мама Насті не має, тому благає небайдужих про допомогу.

- Когда Настя выздоровеет, мы все поедем к морю отдыхать. Потому что Настя видит солнце только из окна.

Часу на порятунок залишається небагато. Бо недуга - прогресує.

Реквізити для допомоги:
Карта "ПриватБанку" 4149 4978 3559 1639
Отримувач - Горбунова Оксана Володимирівна.
Номер телефона Оксани, мами Насті - (096) 111 - 68 - 05.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.