Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Батьки онкохворих близнюків з Волині благають про допомогу

3 серпня 2016, 00:09
Дата ефіру/події: Середа, 3 серпня 00:09

Однак біда на двох! У родині Денисюків у двох синів-близнят Тимофійка та Матвійка діагностували рак крові! Зараз малюки лежать у дитячій лікарні на Волині. Щомісяця на лікування діток батьки витрачають близько 20 тисяч гривень. Грошей у незаможної сім'ї катастрофічно бракує. Тож вони просять допомоги.

Усе почалося, коли раптом стало зле Матвійкові. Звичайні симптоми застуди. Тож про щось небезпечне батьки тоді навіть не думали. Дитину спочатку лікували від пневмонії. Але остаточний діагноз родину приголомшив!

Людмила Денисюк, мама близнят:

- Йому дуже животик болів, дуже плакав, температура була, мусили швидку викликати. Спочатку нам лікували пневмонію. Йому дуже боліло в грудній клітці, боліло тут дуже. І от тоді вже нам взяли пункцію. Перша пункція не показала, що в нас є хвороба. А вже за іншим разом тоді вже показало, що хворий. Відправили в Київ аналіз - і підтвердилося. Гострий лейкоз.
   
За місяць на рак крові занедужав і брат-близнюк Тимофійко. Хвороба, підозрюють лікарі, спадкова, бо на онко хворіли мама і бабуся дітей.

- Капають щодня, натрій і глюкозу, і через два дні хімію капають. На, синку, на. Оці препарати дають два рази на день, а один - три рази на день. Уже як катетера ставлять, то він, бідний, вчепиться і труситься, а венки тоненькі.

Курс лікування - не менше двох років, але спочатку треба пройти перший етап.

Наталія Кеда, завідувач онкогематологічного центру Волинської обласної дитячої клінічної лікарні:

- Треба нам протягом перших 33 днів лікування досягнути ремісії, і це буде залежати подальший прогноз лікування і закріплення ремісії, тобто консолідація ремісії. Це також хіміотерапія упродовж місяців, і підтримуюча терапія - це вже дітки отримують лікування вдома. П'ють таблеточки протягом двох років.
   
Хвороба проходить складно. Малюків на вулицю не пускають через загрозу підхопити інфекцію. Добре лікують лейкемію у Білорусі. Готові взятися за близнят. На одну дитину  треба 35 тисяч доларів. Українські чиновники такі кошти родині не нададуть. Держава може профінансувати лікування за кордоном, коли вітчизняна медицина безсила. Матвійка й Тимофійка поки що лікують в Україні. Дітям постійно потрібно багато ліків, зокрема, гормональних і хіміопрепаратів. Найнеобхідніше є. Але не все.   

Наталія Кеда, завідувач онкогематологічного центру Волинської обласної дитячої клінічної лікарні:

- Протигрибкові препарати дитина потребує, а також інфузійна терапія, розчини, банальні розчини - фізрозчини, глюкоза, системи для переливання крові, для переливання розчинів, шприци. Це все лягає на плечі батьків...

Щомісяця близнюкам потрібно 20 тисяч гривень. Свого часу багато людей не пройшли осторонь і допомогли родині. Утім, попереду тривале лікування! Можливо, й за кордоном. Тож згорьовані батьки сподіваються на вашу допомогу.

Номер банківської картки: 5168 7420 1960 9647 у Приватбанку на ім'я Денисюк Людмили Володимирівни, тел. (050)755-59-25.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.