Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Родина з Вінниці благає дати шанс Кирилку

5 серпня 2016, 00:19
Дата ефіру/події: П’ятниця, 5 серпня 00:19

У три рочки - він вчиться самостійно сідати. А перший крок - це мрія і для Кирилка, і його батьків. У хлопчика - ДЦП. Однак у нього є шанс на цілковите одужання! Поставити Кирилка на ноги можуть в кубинській клініці. Однак це коштує 20 тисяч доларів. А в родини таких грошей просто немає.

Здається, трирічний Кирилко трохи наляканий нашим візитом. Та згодом, немов дорослий, він себе опановує і починає усміхатися. Потім бере улюбленого крана та щиро радіє батьківським обіймам. А  спробу хоча б сісти самотужки переносить мужньо.

- Давай, ну не бойся!

Та в очах хлопчика - біль. Бо майже все своє маленьке життя він провів у лікарняних палатах і на масажному столі. В Кирилка - ДЦП.

Кирилко був дуже бажаною та довгоочікуваною дитиною. Але пологи виявилися дуже складними. 

Ірина Жупанова, мати Кирилка:

- Пять дней схваток довели до состояния нестояния полного, теряла сознание, у ребенка сердцебиение под 190-200. Не знаю, почему не решили кесарить. Родились, сразу же его забрали в реанимацию. 

Та це був лише початок. Сотні аналізів, обстежень та МРТ, щоб збагнути, що з дитиною. Зрештою, батьки зібрали кошти й разом із малим поїхали в Ізраїль. Там і почули діагноз. 

Ірина Жупанова, мати Кирилка:

- Я этот день помню как сейчас… самый страшный, наверное. Когда мы были уже у невролога главного Израиля, доктор Фаталь, и она ясно и точно по МРТ сказала: Не, ребята, это ДЦП.

Та після курсу реабілітації стан Кирилка поліпшився. Дитина почала сідати, повзати та говорити. Навіть з'явилася надія, що хлопчик зможе ходити. Та нині малюкові погіршало - у нього почалися судоми. В його випадку це смертельно небезпечно. Кирилко вже тричі потрапляв до реанімації.

Ірина Жупанова, мати Кирилка:

- Никто не сказал - почему, ответ один: он органик, поврежденная центральная нервная система. Судорога ведет за собой остановку дыхания, остановку сердца.

Медики порадили батькам не гаяти часу та їхати в клініку на Кубу. Проте вартість реабілітації там для родини - захмарна.

Ірина Жупанова, мати Кирилка:

- Это 20 тысяч долларов 35 дней реабилитации. Сумма в нынешнее время эта просто нереальная для нас. Поэтому мы и обращаемся ко всем людям, которые понимают нашу ситуацию, нашу беду…

Нині й батьки Кирилка, і бабуся з дідусем працюють, аби зібрати кошти. Та грошей ледь вистачає.

Артем Жупанов, батько Кирилка:

- В основном весь бюджет уходит на реабилитацию здесь… Массажи - оплатить, логопеда - оплатить, бассейн - оплатить… Противосудорожные препараты…

Ніна Михайлівна, бабуся Кирилка:

- Анализы, процедуры, ну все буквально… Мы всей семьей, и не одной, работаем на Кирилла и на оплату коммунальных услуг…

Та попри все родина вірить: їхній Кирилко врешті стане на ніжки!

Діагноз: ДЦП, спастична диплегія, парез правої руки.
Картка ПриватБанку:
4149 4978 4450 4425 - Жупанова Ірина Володимирівна (мама Кирилка).
093 490 20 41 Жупанов Артем Вікторович, батько Кирилка.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.