Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Дворічна Вікуся з Закарпаття буде жити, якщо ми допоможемо

6 серпня 2016, 00:07
Дата ефіру/події: Субота, 6 серпня 00:07

Їй два рочки. І вона від народження не може самостійно їсти. Маленька Вікторія народилася без стравоходу. Тож від появи на світ дитина живе з трубками у тілі. Допомогти їй готові італійські лікарі. Та ціна операції, а відтак і нормального життя - це 59 тисяч євро. Але родина таких грошей не має.
 
- Насипаємо, розмішуємо. Так, держи чай!

Процедура годування маленької Вікторії - не для слабкодухих. Дівчинка не може їсти. Бо живе без стравоходу. Все, що потрапляє крихітці до рота, може її вбити. Аби Віка не задихнулася, їй вживили у шию катетер. Через нього сходить слина і все, що потрапляє у ротик.

- Вкусний чай.

Годують Віку через інший катетер - уже в шлунку. Мама розчиняє суміші в посуді, потім набирає спеціальним шприцем - і вводить їх у шлунок. 

- Отак набираємо, і зараз дам салфеточку. І потихеньку вводимо.

Страшну патологію лікарі побачили ще до народження дівчинки - на УЗД, коли її мама була на 30-му тижні вагітності. Тож Вікусі, якій було лише кілька годин, зробили дві операції.

Наталя Зубко, мати:

- Вивели гастростому - трубочку на животі для годування, і на шийці вивели свищ - стравохід для відходу слини. Якщо би не робили ось такі операції і не виводили б гастростому, то дитина б не мала змоги харчуватись.

Лікарі одразу поставили діагноз - атрезія стравоходу. Це повна або часткова відсутність стравоходу. Невідомо чому при формуванні внутрішніх органів у плоду стається збій - і стравохід не поєднується зі шлунком. На заході медики піднімають шлунок у грудну клітину і приєднують до частини стравоходу. В Україні - замість стравохода ставлять частину прямої кишки. А ще є методи, коли стравохід вирощують у тілі пацієнта.

Оксана Лошак, заступник головного лікаря Ужгородського міського пологового будинку:

- Це та вада, яка без корекції не сумісна з життям. Поряд з тим у дитини ще є вада серця.

В Охматдиті Віці спробували сформувати стравохід із прямої кишки. Однак - невдало! Згодом допомогти дівчинці спробували угорські медики. Проте й вони були безсилі. Врятувати Віку зголосилися італійці. За 59 тисяч євро. Та родина таких грошей не має.

Наталя Зубко, мати:

- Просимо, звертаємось до небайдужих людей, відгукніться, щоб наша донечка Вікторія мала радісне дитинство, щоб нам допомогли. Я вірю в це. Вірю в Бога, що все воно так і буде!

Наталя вірить - настане день, і донечка сама з'їсть яблуко чи печиво. Поки Віка лише нюхає їх і торкається язиком. Та дівчинка знаходить радість в іншому - вчить нові казки та вірші. І всі вони мають щасливий кінець.

Телефон мами, Наталії Зубко - 093 779 23 96, 099 625 17 88

телефон тата Івана 050 192 41 00.

Карта Приватбанка 4149437856615776, одержувач: Зубко Наталія Юріївна.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.