Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Валюша з Рівного мріє вільно дихати

11 серпня 2016, 00:13
Дата ефіру/події: Четвер, 11 серпня 00:13

Аж 63 операції вже перенесла зовсім маленька 5-річна Валя з Рівного. Все через невідому хворобу! Українські лікарі діагноз поставити не можуть. Надію на порятунок маленького життя дають німецькі медики. Та тільки для цього потрібно 10 тисяч євро. У бабусі, яка сама виховує дівчинку, таких грошей немає.

У свої 5 років Валя перенесла вже 63 операції! Скільки їх попереду - невідомо. Від сильних гормональних препаратів дівчинка стрімко набирає вагу. Тож нині почалися ще й проблеми з серцем. Кожен день для дитини починається з вживання числених піґулок. Через біль у горлі Валя майже ніколи не говорить.
 
- Тут в дворі ти з друзями гуляєш? У тебе є друзі? 

- Ні. 

- Ні, немає друзів. Вона комплексує, бо всі питають, чому голоса немає. Вона замикається, і ми йдемо в інший двір гратися.

Не дитинство, а суцільні муки. Коли Валентинці виповнився рік, у неї раптово зник голос. Від болю в шиї дівчинка не могла ні їсти, ні спати. Тоді лікарі поставили страшний діагноз - папіломатоз гортані. Хірурги зробили першу операцію - видалили нарости, які заважали дитині дихати.

Валентина Мирон, бабуся хворої дівчинки:

- Перший період без реанімації не обходилося. Я не могла її вловити, сьогодні ми дихаємо нормально. А серед ночі раз - і все як рибка ловить повітря, і я розумію, що в будь-який момент можна втратити дитину.
 
Після кожної операції симптоми хвороби повертаються знову. Папіломи наростають і перекривають горло. Українські лікарі розводять руками. Не змогли визначити причини рецидиву ані в Рівному, ані в столичному Охматдиті. Врешті Валюшу направили на обстеження до кліники у Південній Кореї. Та поїздка до далекої країни також не принесла результатів.

Лілія Данилюк, педіатр:

- У дитини часті рецидиви. Вона лікується в Києві оперативним шляхом, але після проведеного оперативного лікування та консервативного лікування, яке проводиться після цього, ефект є нетривалим. В будь-який момент папіломи можуть розростися. Їх кількість закриє дихальні шляхи, і дитина може задихнутись.

Валентина Мирон, бабуся хворої дівчинки:

- Причин може бути маса: можливо, через інтубаційну трубку в реанімації, коли іі вставляли-витягували, імунітет. Ніхто конкретно сказати не може.

Обидві Валентини - старша і маленька - з острахом чекають на кожну ніч.

Валентина Мирон, бабуся хворої дівчинки: 

- У неї вночі ребра розширяються, все западає, ямка робиться. Дихання жорстке, хрипи, свисти, голова вся мокра. І коли їй важче, вона просипається, вона каже, що в мене все там зліпилося. Плачу, і каже: все, мама, ми їдемо в Київ.

Свою бабусю Валя називає мамою. Вона - єдина, хто опікується дівчинкою. Батька немає, матір позбавили прав. Жінка змушена була залишити роботу, адже за хворою онукою потрібен цілодобовий догляд. А в садочок дитину не приймають. Та попри всі випробування, Валентини не занепадають духом і заспокоюють одна одну.

Валентина Мирон, бабуся хворої дівчинки:

- Мені витирає сльози і каже: не плач, мама, бере рушничка і каже: якщо в цій лікарні не поможуть, то в іншій. Ти не переживай! Да, Валюшка?
 
Єдиний прибуток цієї маленької, але дуже мужньої сім'ї -  це дитяча пенсія по інвалідності. Та її ледь вистачає на їжу. З ліками періодично допомагають благодійні організації. Небайдужі люди приносять уживаний одяг і продукти. Обстежити Валентинку вже готові лікарі у Німеччині. Але ця процедура коштує 10 тисяч євро. Таких грошей у родини немає, тож бабуся дуже сподівається на допомогу небайдужих глядачів, адже вірить - медики знайдуть причину страшної недуги та врятують її єдину онуку, й Валюша колись  нарешті дихатиме вільно.

Картка ПриватБанку: 4149 4978 6983 2537 на ім'я Мирон Валентина Миколаївна

тел. 098 525 47 46.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.