Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Владику потрібен шанс на життя

13 серпня 2016, 01:11
Дата ефіру/події: Субота, 13 серпня 01:11

Один випадок на мільйон. У маленького Владика вкрай рідкісний діагноз - апластична анемія. Організм дитини зовсім не виробляє життєво важливих клітин крові. Зараз хлопчик у відділенні Охматдиту. Йому вкрай потрібна пересадка кісткового мозку. І ми з вами можемо подарувати Владику шанс на життя.

Сім'я Коновалових виховує двійнят - трирічних Владика та Софійку. У лютому щасливе та спокійне життя родини обірвалося. Несподівано тяжко захворів синочок. Ніжки вкрилися синцями, а по всьому тілу з'явилися кров'яні цяточки.

Юлія Коновалова, мама хворого хлопчика:

- Потом стремительно поднялась температура. На ножке образовался кровяной бугорок, и одновременно глазик начал гноится.

З кожним днем Владику ставало гірше, та медики майже тиждень лікували дитині ангіну! Доки малюка не забрали до реанімації. У дитини вже почалося зараження крові. А потім лікарі встановили причину, яка і викликала сепсис.

Наталія Кубаля, завідувачка відділення онкогематології Охматдиту:

- Владик болеет заболеванием, которое называется приобретенная апластическая анемия. Это есть по сути полное отсутствие своего нормального кроветворения. Которое делает жизнь просто-напросто невозможной.

Хвороба - дуже рідкісна. Зустрічається один раз на мільон випадків. Організм Владика не виробляє життєво важливих клітин крові: еритроцитів, тромбоцитів і лейкоцитів. Тому будь-якої миті може початися внутрішня кровотеча. Медики ледь врятувати хлопчика від смерті. У нього вже позаду складне лікування.

Зараз Владик вдома, та випробування тривають. Його життя підтримують антибіотики та кров від донорів. Переливання доводиться робити щотижня! Через пережите дитина панічно боїться лікарів та усіх сторонніх людей. Побачивши журналістів Свідка, малюк починає плакати.

- Нервный ребенок, конечно, стал после операции.

- Я пальчики боюсь!

- Тише. Нет, нет, нет! Не будут пальчики тебе колоть. Нет.

- Не буду пальчики, не буду пальчики!

- Ребенок переживает. У него вен нету, а надо брать анализы через день.

Батьки змушені тримати синочка в тепличних умовах, адже у дитини відсутній імунітет. Відтак, є ризик померти від найменшої інфекції.

Юлія Коновалова, мама хворого хлопчика:

- Стараемся выходить там, где никого нету. Одеваем, конечно, маску, в маске очень неудобно дышать. Ребенку трудно объяснить, почему это делается, зачем.

Врятувати Владика може лише трансплантація кісткового мозку. В Україні донорами стають близькі родичі. Сестричка, батьки та дідусь з бабусею - аналізи на сумісність, на жаль, не пройшли. Тож лікуватися потрібно за кордоном.

Юлія Коновалова, мама хворого хлопчика:

- Нас согласилась взять Италия, город Турин. Выставили нам уже два счета. Один на поиск донора - это 30 тысяч, и сама операция - 110.

140 тисяч євро для родини Коновалових - непідйомна сума! Після першого сюжету Свідка родині вдалося зібрати 16 тисяч. Та операцію потрібно робити негайно! Будь-якого дня маленький Владик може померти! 

Поки ж малюк грається із сестричкою та співає з нею пісні. Батьки просять усіх небайдужих про допомогу, аби смертельна недуга не розлучила назавжди цих маленьких дельфіна та русалоньку.

ВЛАДИСЛАВ КОНОВАЛОВ, 3 РОКИ
ДІАГНОЗ - НАБУТА АПЛАСТИЧНА АНЕМІЯ

(095) 367 63 65 ДМИТРО, ТАТО ВЛАДИКА

Картка ПриватБанка 4731 2171 1452 0370 Коновалов Дмитро Володимирович

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.