Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Багатодітні погорільці з Волині просять нашої допомоги

16 серпня 2016, 22:59
Дата ефіру/події: Вівторок, 16 серпня 22:59

Через пожежу без даху над головою залишилася багатодітна сім'я з дітьми на Волині. Та це - лише маленька частина лиха, що наробив вогонь. Рятуючи дітей і майно, загинув 25-річний родич. Родина самотужки впоратися зі страшною бідою не взмозі. Погорільцям потрібна ваша допомога.

Страшна пожежа розділила життя погорільців на "до" та "після"! Усе сталося два тижні тому в селі Веснянці Ківерцівського району. Вогонь несподівано розгулявся в будинку вранці. Там спали діти. Батьків удома не було. Тато вже поїхав на роботу, а мати поралася по господарству надворі. Рятувати малюків, найменшому з яких лише 2 рочки, кинувся брат господині, Іван.

Галина Данилова, постраждала:

- Ми почали тушити. Почали воду лити, але воно нічого не допомогло. Чую, брат вже кашляє. Кричу: злазь, бо згориш. Ні. Він все не злазив, а я лила воду. Старшого сина послала - біжи по сусідам. Хай сусіди визивають пожарну, швидку.

Врятував дітей, але себе не встиг. 25-річний чоловік задихнувся у диму. Медики й рятувальники вже нічого не змогли вдіяти.

Галина Данилова, постраждала:

- Ми всі троє - сироти. Він, я і сестра. Брат в дитбудинку виховувався. Приїхав до нас і каже: чи можна остатися? Я у тебе буду. Я не вижену брата. Кажу: лишайся зі мною. Він так лишився. Він мені допомагав.

Причина лиха - коротке замкнення електромережі. Вщент вигоріли кімнати та кухня. Врятувати меблі, побутову техніку та одяг теж не вдалося. Що не знищив вогонь - залили водою під час гасіння. За лічені хвилини родина опинилася ні з чим: без даху над головою та без засобів для існування. Нині погорільцям допомагають сусіди.

Віктор Мельничук, сусід:

- Треба до зими, бо скоро буде холодати, накрити хату, проводку провести - допомагаємо, чим можемо. Я її сусід, відпрошуюся від роботи та приходжу сюди, не можу я, як кажуть, бути байдужим до такої біди, трагедії. Треба помагати.

Нині багатодітна родина ледь животіє. Батьки у відчаї: як відремонтувати будинок, як одягти та взути дітей? Чиновники в допомозі відмовили. 

Юліан Таранчук, заступник керівника Ківерцівської РДА:

- У нас не передбачено. У нас є резервний фонд. Він іде 200 тисяч, це по ліквідації наслідків стихії. Тут не є стихійне лихо, тут причина загоряння була інша. Через те ми не маємо права, відповідно до положення по використанню цього фонду, надати певну суму цій родині, але є обласний фонд, який надається для таких випадків. В принципі, ми готуємо це подання, відношення при наявності від неї переліку документів - які саме збитки, що згоріло, в якій сумі.

Галина Данилова, постраждала:

- Куди я не зверталася - всі мені відмовляють. Кажуть, що це не стихійне лихо. Нічого ми не будемо виділяти вам. Допомагають ще сусіди, близькі. Хто які гроші, організації допомагають. Віруючі люди. Привозять дітям одежу. Бо згоріла вся, продукти.

Нині родина Данилових потребує будь-якої допомоги: продуктів, одягу, будівeльних мaтeріaлів. Просять небайдужих не залишатися осторонь їхньої біди.

Данилова Галина Іванівна, тел. 063-346-87-43.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.