Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Родина з Конотопа сподівається з нашою допомогою врятувати донечку

9 вересня 2016, 01:01
Дата ефіру/події: П’ятниця, 9 вересня 01:01

Унікальну колекцію кактусів продає 8-річний Кирило з Конотопа. Кошти від продажу рослин мають врятувати життя молодшої сестрички хлопчика, Марійки. Школярик у це дуже вірить!

Майже 8 десятків кактусів в колекції юного натураліста. Усі ці рослини 8-річний Кирило збирав два роки. Є в нього й пишні екземпляри, і маленькі "дітки", і особливі улюбленці.

- Можно вот этого причесывать.

 Усі кактуси Кирило вирішив продати - аби врятувати сестричку.

- Тебе не жалко ее сейчас продавать?

- Для сестрички ничего не жалко.

Лікарі запевняли - дівчинка одужає.

Антоніна Семенівна, бабуся:

- Все хорошо, сказали врачи, что наберет вес и додому. И так у нас самая счастливая неделя была в жизни.

Але за тиждень у пологовому будинку сталася аварія - вимкнуло світло. Апарат, який штучно вентилював легені крихітки, зупинився. Без кисню в Марійки стався крововилив у мозок.

Олексій Лапутін, батько Марійки:

- Доктор в частной беседе сказала, что кровоизлияние произошло, скорее всего, из-за отключения света. Потом от своих слов, естественно, отказалась.

Родині навіть запропонували одразу ж відмовитися від доньки. Та батьки не погодилися. Кинулися рятувати крихітку: лікарня в Сумах, потім у Харкові, 2 операції в столиці. Останні кілька тижнів Марійка нарешті відпочивала вдома - і знову з матусею поїхала на обстеження.  

Антоніна Семенівна, бабуся:

- За месяц она так у нас окрепла, она такая активная стала, она стала ползать. Вот головку она у нас плохо еще держит. А вчера уезжали, она даже плакала. Она плакала, а нам радостно було, что она плачет.

Будь-які емоції дитинки з діагнозом гідроцефалія - це диво. Тож рідні з жадібністю ловлять кожний рух на її обличчі. Батьки сподівалися знайти винних у страшному стані своєї доньки і звернулися до поліції. 

Олексій Лапутін, батько Марійки:

- В милиции вообще, они даже с нами не связывались, они обратились в больницу, т.е. спросили у виновника - вы виноваты? Они сказали: нет, нет. Все, короче, зашибись, на нет и суда нет. Вот так примерно это произошло.

Володимир Крупецьких, співробітник Сумського відділу поліції:

- Кримінальне провадження не відкривалось за відсутністю складу злочину.

Батьки не полишають надії домогтися справедливості. Але зараз на мають на це ані грошей на адвокатів, ані дорогоцінного часу.

Олексій Лапутін, батько Марійки:

- Собираем средства, чтобы продолжить лечение,  эти все операции, эти все реабилитации надо делать до года ребенку.

Свою допомогу вже запропонували турецькі нейрохірурги. На обстеження потрібно 3 тисячі доларів, ще 10 тисяч - на операцію. Поки батьки шукають волонтерів, які б допомогли зібрати кошти, їхній 8-річний Кирило дбайливо прикрашає свої горщики й поспішає до центра міста, аби якнайшвидше продати колекцію.

- Побрызгаешь на кактус, чтоб водичка стекала, и на земельку побрызгаешь.

Усі рослини до кінця дня Кирило продав. Вторгував за своїх колючих улюбленців три з половиною тисячі гривень. Хлопець щасливий і сподівається, що це допоможе його крихітній сестричці. Каже, готовий віддати що завгодно, але більше нічого немає...

Карта ПриватБанку  5168 7420 2526 9741 
Лапутіна Галина Валеріївна, мама
тел. 097 746 64 59.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.