Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Хлопчик з унікальним захворюванням потребує допомоги

10 вересня 2016, 01:34
Дата ефіру/події: Субота, 10 вересня 01:34

А зараз просимо вашої особливої уваги. 9-річний Серафим із Маріуполя потребує вашої допомоги. Лікарі діагностували в дитини рідкісне генетичне захворювання - синдром Меласа. Серафим - єдина в Україні дитина з такою хворобою. Малий дуже вірить, що за допомоги небайдужих людей він житиме.

Йому лише 9 років. А він уже переніс шість інсультів і дві клінічні смерті. Здоровою дитиною Серафим ріс до 5 років. А нині він майже не говорить, не бачить і погано ходить. І знову намагається вчитися рахувати та писати.

У нього янгольське ім'я та страшний діагноз. Серафим - означає Вогняний Ангел.

Тетяна Лузганова, бабуся Серафима:

- Он пришел к окну, стал смотреть и говорит: ангел прилетел. Он тогда еще мог разговаривать. А я говорю: что он тебе сказал? Он сказал, что он нас спасет и он к нам еще прилетит.

Його мама з болем згадує: батько, дізнавшись про майбутню дитину, відмовився від нього. Після перенесеного стресу Марія народила сина раніше.

Марія Михайлова, мама Серафима:

- Ребенок у нас родился 8-месячным. И одно легкое было закрыто. Мы положили его в барокамеру, и в барокамеру положили икону Серафима Саровского. Через три дня легкое открывается. Врачи удивились этому.

У вісім років лікарі поставили Серафиму діагноз - синдром Меласа. Це рідкісна генетична хвороба, яке вражає головний мозок, нервову систему та внутрішні органи. Лікарі довго намагалися зрозуміти: чому дитина часто непритомніє та мучиться в судомах. Причини встановили харківські генетики. 

Олена Гречаніна, директор Українського інституту клінічної генетики:

- Это заболевание, которое редко встречается. У нас за мою практику мы имеем 4 случая МЕЛАС. Терапии для этого заболевания нет. Заболевание очень коварное. При этом заболевании страдают не только сосуды, но и другие органы: печень, мозг, почки, и слух нарушается…

Тож будь-якої миті може статися новий інсульт або зупинитися серце. Як вилікувати синдром Меласа - світовій медицині не відомо. Та Серафиму зголосилися допомогти лікарі з Австрії чи Іспанії. Вони знають, як зупинити розвиток недуги. На операцію та обстеження необхідно 83 тисячі євро.

Марія Михайлова, мама Серафима:

- Мы насобирали на данный момент 5 300 евро. Но пока у нас счет стоит, а времени у нас очень мало.

Мама та бабуся хлопчика - приклад того, як навіть у найважчій ситуації не втрачають надії.

Тетяна Лузганова, бабуся Серафима:

- Я очень плачу. И когда он спит, я плачу… Когда он ослеп, это было тяжело. Очень тяжело… Потом немного восстановилось. Он стал силуэты видеть.

"Врятувати Серафима" - так називається пісочна анімація відомої художниці Ксенії Симонової. У невеликому ролику - майже все життя хлопчика. Ось Серафим. Це його мама. Вони жили щасливо. Але одного дня все змінилося.

Щоб на обличчі Серафима знову з'явилася усмішка, йому потрібна допомога. Адже у Вогняного Ангела є шанси на одужання.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.