Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ганнуся з Вінничини має почути мамину колискову

14 вересня 2016, 00:07
Дата ефіру/події: Середа, 14 вересня 00:07

Два роки - в цілковитій тиші! Трирічна Анюта Лебідь не пам'ятає маминого голосу. Бо після тяжкої хвороби дитина повністю втратила слух. Але повернути його - можна! Для цього потрібна операція із вживлення слухових імплантів. Щоправда, коштує вона понад 24 тисячі євро. Тож сім'я дівчинки просить допомоги.

Трирічна Ганнуся з Вінниччини - справжня дзига. Вона ні хвилини не всидить на місці, як не бавить курчат, то грається з двома братами. Або ж біжить до матусі в обійми.

- Сонечко моє, квіточка! Люба моя донечко!

Проте цих ніжних слів мала не чує, так само як матусиної колискової та інших звуків, якими сповнене життя. Бо в Ганнусі двостороння сенсоневральна глухота.

Дівчинка народилася здоровою, але коли їй виповнився рік, дитина перехворіла на пневмонію та отит. І вже за кілька тижнів перестала реагувати на всі звуки ззовні.

Антоніна Лебідь, мама Ганнусі:

- В 11 місяців вона перехворіла пневмонією і отитом. Антибіотики, які, з однієї сторони, рятували життя нашої донечки - з другої сторони страшний діагноз. Двостороння сенсоневральна глухота четвертого ступеню. Яка, нажаль, ніяк не лікується. Тільки з допомогою кохлеарної імплантаціїї.

Прогнози медиків втішні: почути світ мала зможе після вживлення слухових імплантів. Уже рік родина стоїть у черзі на безкоштовну операцію в столичній клініці, проте коштів на її проведення держава так і не виділила. 

Антоніна Лебідь, мама Ганнусі:

- Нажаль, на даний момент не фінансується державою. І батьки таких діток змушені самостійно збирати кошти на операцію. Операція коштує від 24 до 30 тисяч євро в Україні!

Та сільська родина не в змозі зібрати таку суму. Вже рік вони коплять гроші: батько дівчинки подався на заробітки за кордон, бабуся з дідусем щомісяця віддають половину пенсії, а заразом пишуть листи до благодійників - проте досі ніхто не відгукнувся.

Надія Заєць, бабуся Ганнусі:

- Ми працюєм як можем, але це для нас космічна сумма. Дуже жалко дивитися на дитину, яка всьо мукає. Хочеться, щоб вона почула, як пташки співають. Вона не чує… Вона ще була маленька, я її називала: Ти ж моє сонечко… Ми не знали, що вона не чує, а потом виявилось, що вона нічого цього не чула! Дуже боляче!

Та гаяти часу не можна, бо що раніше зроблять операцію - то більше у Ганнусі шансів одужати. Тож нині родина звертається по допомогу і до глядачів Свідка.

Антоніна Лебідь, мама Ганнусі:

- Щоб всі небайдужі люди зі щедрою душею допомогли нашій донечці знову почути світ чудових звуків і жити повноцінно.

А поки Ганнуся  вчиться  розуміти світ у цілковитій тиші, всі її рідні мріють про одне - що дівчинка колись почує! 

Артем, брат Ганнусі:

- Я дуже люблю свою сестричку. І моя заповітна мрія, щоб вона одужала!

Діагноз: двостороння сенсоневральна глухота 4 ступеню.
Тел. мами  Антоніни Лебідь 097 88 77 944.
Картка ПриватБанку
4149 4978 6772 1898, отримувач Антоніна Лебідь.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.