Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Першокласниця Кіра з Дніпра кроку не може ступити без болю

15 вересня 2016, 23:20
Дата ефіру/події: Четвер, 15 вересня 23:20

На допомогу небайдужих дуже сподівається родина Ковальових. Бо для їхньої семирічної донечки Кіри кожен крок - це біль! У дівчинки вроджена вада спинного мозку. Ізраїльські хірурги готові зробити складну операцію. Та її вартість - 58 тисяч доларів. Допомогти дитині може кожен з нас!

Семирічну Кіру мама забирає зі школи рано - у дівчинки вдвічі менше уроків, ніж в її однолітків. Утім, навчатися першокласниця просто обожнює.

- Математика и рисование мне нравятся.

Один із заборонених для Кіри предметів у школі - фізкультура. Стрибати та бігати досхочу школярці заважають певні фізичні особливості. Від народження кожен крок дівчинці дається через біль.

Кіра Ковальова:

- Моя самая главная мечта - быть здоровой.

У Кіри - вроджена вада спинного мозку. Першу операцію крихітці зробили ще у три місяці, наступну - коли їй виповнилося два рочки. Відтоді дівчинка під постійним наглядом медиків й часта гостя в кабінеті невролога.

- Рефлексы изменены. За счёт нарушения двигательной активности идёт изменение рефлексов ног.

За останні півроку недуга стрімко прогресує. І якщо не зробити нову операцію, Кіра на все життя залишиться інвалідом.

Вікторія Чумак, дитячий невролог:

- Сейчас необходима микрооперация по восстановлению проводимости нерва, который идёт в позвоночнике. Оттуда нерв ущемляется и сигналы не доходят к кишечнику, мочевому пузырю и к мышцам ног.

Головний ворог дитини - це час. Хірургічне втручання треба провести до того, як організм школярки почне активно рости. Операцію зголосилися зробити ізраїльські лікарі. Її вартість - 58 тисяч доларів! Знайти такі гроші самостійно батьки дівчинки не в змозі. Втім, мама Кіри не втрачає віри і сподівається на допомогу людей зі щедрим серцем.

Ганна Ковальова, мати дівчинки:

- Стараюсь держаться, верю в лучшее. Очень верю в то, что всё-таки это произойдёт, и мой ребёнок будет таким же, как и все, полноценным, нормальным ребёнком, и что свершится её мечта, исполнится, и она будет ходить, как все детки, в трусиках, а не в подгузнике.

Реквізити допомоги для 7-річній Кірі Ковальовій із Дніпра:

Діагноз - вроджений порок спинного мозку. Вартість операції та реабілітації в ізраїльській кліниці - 58 тисяч доларів.
Карта ПриватБанку 5168 7559 3765 0519. Мама - Ковальова Ганна, моб. 097-401-09-79, 099-437-67-00, електронна пошта - [email protected].

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.