Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ми можемо дати можливість маленькій Магдалинці з Волині почути мамин голос

5 жовтня 2016, 23:47
Дата ефіру/події: Середа, 5 жовтня 23:47

Історія про півторарічну Магдалинку Гирич. Блакитноока красуня живе в селі Мельниках на Волині. Та голосу найрідніших дівчинка й досі не чула! Бо - глуха. Втім, лікарі кажуть: виправити це можна. Для цього необхідно зробити дитині операцію. Тож батьки благають допомогти їм зібрати гроші.

Те, що маленька Магдалинка не реагує на звуки, батьки помітили кілька місяців тому. Але одразу  не зрозуміли, що це прогресує хвороба. Та й повірити в це не могли й не хотіли. Думали: дитина просто їх ігнорує.

Оксана Гирич, мама Магдалини:

- Ми її кличемо - вона не реагує. Говоримо до неї, що за спиною - вона нас не бачить - вона на нас не реагує. Отам вже вона нас бачить, я її покажу, що там, принеси мені те - то вона слухається.

А  коли вже відсутність реакції з боку донечки стала постійною, вдарили на сполох. Медики районної Шацької лікарні в дівчинки жодних захворювань не знайшли, утім, відправили малу на обстеження до обласного центру. У Луцьку хворобу виявили одразу. І поставили діагноз - глухота.

Оксана Гирич, мама Магдалини:

- Апарат не дав ніякої реакції на два вушка. Нам дали направлення на Київ. Ми поїхали на обстеження, і там підтвердилося наше, підтвердилося, що вона не чує. Нам поставили діагноз глухота на обидва вушка.

Слуховий апарат за 16 тисяч гривень частково допомагає, але не рятує. Зараз хвороба прогресує і загрожує повною глухотою. Що стало причиною втрати слуху, лікарі точно сказати не можуть. Припускають: це вроджене. Магдалинці терміново потрібна складна операція, спочатку - хоча би на одному вушку.

Валер'ян Набухотний, отоларинголог Волинської обласної дитячої лікарні:

- Суть операції полягає у введенні електрода в равлик внутрішнього вуха, за рахунок чого цей електрод виконує роль нервових клітин. Операція досить складна, під мікроскопом... По суті - мікрокомп'ютер, який стоїть під шкірою вживлений.

В Україні такі операції роблять. На папері навіть діє ціла програма, згідно з якою лікування повинна фінансувати держава. Але медики розводять руками: уже два роки, як грошей малюкам ніхто не дає. І зараз на черзі 300 дітей по всій країні.

Руслан Жиленко, позаштатний дитячий отоларинголог Волинської області:

- Найкраще ставити дітям кохлеарні імпланти із вродженою глухотою саме до 2 років. Уже доведено, що в такому віці діти легше навчаються розпізнавати звуковий сигнал.
   
Після лікування Магдалинці потрібна буде тривала реабілітація: дівчинку доведеться вчити розуміти звуки й розмовляти. Але поки це - лише  у мріях її батьків. Родина з волинського села грошей на операцію не має. Адже коштує вона аж шістдесят тисяч доларів. Тому просить допомоги в усіх небайдужих. Адже врятувати дитині слух може кожна гривня.

098-838-12-13 - Оксана, мама
097-138-19-27 - Людмила, бабуся

4149 4996 4307 9278 на ім'я Гирич Оксани Володимирівни (ПриватБанк).

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.