Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Запоріжжі шахраї вкрали кошти на лікування онкохворої дитини

10 жовтня 2016, 23:54
Дата ефіру/події: Понеділок, 10 жовтня 23:54

Цинізм, що не має меж. На Запоріжжі шахраї обікрали матір хворої дитини. У 4-річного Дмитра - рак крові. І все, що вдалося зібрати родині та благодійникам, злочинці поцупили! Нині жінка сподівається на правосуддя та допомогу небайдужих.

Гроші на лікування 4-річного Дими Возниці збирали усім Запоріжжям. У хлопчика важка хвороба - гострий лімфобластний лейкоз, або рак крові. Дитина потребує високодозової хіміотерапії. У гіршому випадку - трансплантації кісткового мозку. Але всі гроші, що назбирали благодійники та родина, вкрали шахраї. Все сталося у ту мить, коли мати Дмитрика упродовж трьох годин не мала мобільного зв'язку.

Ірина Возниця, мати хворої дитини:

- Я задумалась: почему у меня уже три часа нет связи? Взяла у знакомой телефон, позвонила, и мне сказали, что карта моя активна, сим-карта. Я срочно ее заблокировала. Начала звонить на горячие линии, блокировать все свои счета. На следующий день сходила за выпиской, и уже оказалось, что в общей сумме было 25 тысяч уже украдено гривен.

Шахраї діяли за типовою схемою. Ірині зателефонував якийсь чоловік, назвався журналістом, який хоче допомогти. А перед публікацією матеріалу поточнив деякі деталі про збір коштів. Після цього ділки перевипустили сім-карту з номером Ірини. З нової сімки подзвонили до банку, скористалися спеціальною послугою установи і зняли гроші без картки в одному з банкоматів Маріуполя. Жінка кається, що назвала останні три цифри коду на зворотній стороні пластикової картки. Жодним чином не можна також називати номер телефону, до якого приєднана картка, а також слово-пароль - радять співробітники банку. А от чи є можливість все ж таки повернути викрадені гроші? 

Олена Баланда, керівник прес-офісу Запорізького регіонального управління банку:

- Для начала пострадавшей клиентке банка необходимо обратиться в службу безопасности с заявлением о проведении расследования, если вина не будет доказана, причастность клиентки к мошенническим действиям - банк возвращается средства клиенту в полном размере.

Та поки Ірина звернулася лише до правоохоронців. Не надто вірить, що злодіїв знайдуть. Більше сподівається на допомогу небайдужих українців. Жінка вірить, що спільними зусиллями врятує життя синочка Дмитрика.

Ірина Возниця, мати хворої дитини:

- Я прошу поддержки всех неравнодушных словом, делом, какой-то посильной помощи.

П'ять тисяч доларів вже пообіцяв надати благодійний фонд у Німеччині. А загалом треба зібрати 70 тисяч доларів, тож не лишайтесь байдужими.

Реквізити для сбору коштів:
Картка ПриватБанк 5168 7573 1202 6547
Возниця Ірина Олександрівна
+38 098 492 91 27.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.