Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Рідні 2-річного Богданчика з Чернівців мріють почути його перше слово

1 листопада 2016, 03:11
Дата ефіру/події: Вівторок, 1 листопада 03:11

Допомоги глядачів "Свідка" потребує дворічний Богданчик із Чернівців. У правій півкулі мозку хлопчика накопичується рідина. Це викликає болісні судоми. Утім, такі страждання можуть закінчитися... завдяки любові мами малюка та небайдужим людям.

Мар'яна Вербич, мати Богданчика: «Тримайся, стій, дивись на маму. Не бійся!»

Ще півроку тому дворічний Богданчик не міг так стояти. Наполегливість мами та фахова реабілітація зробили диво: в дитини почались позитивні зрушення. Займається Мар'яна із сином щодня - вигадує для малюка якісь нові вправи.

Мар'яна Вербич, мати Богданчика: "Його кріпили до вертикалізатора, я побачила в Інтернеті вправу, ми це спробували, він це робить".

Що ж таке із малюком? Встановити змогли лише німецькі медики. За висновком лікарів, у правій півкулі мозку дитини накопичується рідина. Через це збільшується голівка, і Богданчика судомить.

Мар'яна Вербич, мати Богданчика:

- Було повторне МРТ, було осбтеження енцефалограми добової, яка показала, що Богдан безкінечно судомить, тому була удвічі зібльшена протисудомна терапія, щоб зняти його стан. Він був знесилений, в'ялий.

Тепер Богданчик  приймає закордонні ліки, матір малюка сподівається, вони із часом узагалі допоможуть позбутися судом. Малюк вже з успіхом пройшов курс реабілітації у Львівському центрі, після чого почав стояти і краще рухатись.

Яна Мартиненко, невролог Львівського реабілітаційного центру:

- Богданчик почав давати маленькі, але позитивні зміни - почав самостійно ставати. Найголовніше, що є контроль над судомами. Якщо буде контроль над епілептичними нападами, тоді дитина розвиватиметься краще.

Та досі малюк не говорить, тому матір шукає реабілітаційний центр із логопедом. Та в Україні такого немає.

Мар'яна Вербич, мати Богданчика:

- Навіть після першого курсу проходження Боданчик окріп, почав перевертатись на живіт, гратись з іграшками. Але нам потрібні логопеди, там не займаються логопеди, Богданчику 2 роки, із ним вже мають працювати логопеди, щоб він міг говорити.

Ізраїльський центр готовий прийняти малюка вже в січні. Однак, на переїзд та 12-денний курс реабілітації необхідно 9 тисяч доларів. В родини є лише тисяча. Тож рідні сподіваються на допомогу небайдужих. І дуже хочуть почути, яким буде перше слово малюка.

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ДОПОМОГИ: Карта Приватбанку 5168742021416973

НОМЕР МАМИ: Мар'яна Вербич - 0660100647

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.