Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Українські лікарі не можуть поставити діагноз півторарічному Денису

5 листопада 2016, 00:18
Дата ефіру/події: Субота, 5 листопада 00:18

Активний, веселий і дуже допитливий півторарічний малюк живе у Черкасах. І відрізняється від своїх однолітків він лише тим, що дуже часто хворіє. Інколи малий втрачає свідомість. Утім, українські лікарі не можуть поставити малому діагноз.

Він активний і веселий малюк, який із цікавістю вивчає світ навколо і нічим не відрізняється від своїх однолітків, окрім серйозних проблем зі здоров'ям. Хлопчик народився із пороком серця і встиг вже перенести складну операцію. Втім, на цьому його біди не закінчились.

Оксана Гончарук, мати хворого малюка:

- У шість місяців нам зробили операцію, все було добре і прекрасно, а наприкінці літа почались вже приступи, тоді в нас було їх два і оце місяць назад також був цей приступ.

Дениска періодично втрачає свідомість. Як це відбувається бачила і його семирічна сестричка Ксенія.

Ксенія Гончарук, сестра хворого малюка:

- Він тоді був почті мертвий, ні на шо вніманія не обращав, він майже був як мертвий.

- Ти тоді злякалась?

- Так, дуже перелякалась, я хвилююсь за свого молодшого братіка.

Дільничий педіатр у цій родині частий гість, адже дитина весь час хворіє. Чи пов'язані його приступи із проблемами серця або пережитою операцією - лікарі сказати не беруться.

Вікторія Чуприна, лікар-педіатр:

- Це такий фон неблагопріятний, який ослабляє імунітет. Одна з причин може бути, що часті захворювання і обструкції зокрема. Вона двічі лікувалась на стаціонарі, попадала по швидкій, буквально в понеділок знову була в них, обструктивний бронхіт у дитинки.

Мати Дениски була і у столичних фахівців, втім, і там діагноз дитині не встановили.

Оксана Гончарук, мати хворого хлопчика:

- В Київ ми їздили. Також дивились. Але мені всі кажуть, що він здоровий, що проблема не в серці. Хтось каже в неврології, хтось в серці, вони самі не знають. В Києві кажуть ви здорові, все замєчательно, все супер, але ми приїжджаємо з Києва і знову втрачаємо свідомість.

Аби зрозуміти, що із Денискою не так, варто пройти обстеження закордоном. Мати надіслала запити у клініки Німеччини та Ізраілю, там готові прийняти дитину, втім, для цього необхідно щонайменше п'ять тисяч євро. Таких грошей мати-одиначка немає, тож просить про допомогу небайдужих. Нині у їхньої родини  -  одна велика мрія на всіх.

Надія Вуйтик, бабуся хворого хлопчика:

- Найбільша мрія, щоб Денисочка був здоровий. Я даже руським ворогам не бажаю того, що зараз мати переживає за цю дитину і що бабушкі приходиться. Як він перший раз потіряв сознаніє, я думала шо не видержу. До мене скора приїзжала стільки раз, всі сусіди мені помагали.

На першу операцію, яку Дениска пережив у шість місяців, гроші допомагали збирати небайдужі. Оксана Гончарук вірить, що і цього разу люди проявлять милосердя .

Тел. мами 097-228-72-24

Номер карти ПриватБанк: 4731 2171 1120 2410 Гончарук Оксана Іванівна (мама Дениски)

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.