Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Родина з Одеси благає врятувати маму

26 листопада 2016, 00:17
Дата ефіру/події: Субота, 26 листопада 00:17

Врятувати маму благає дванадцятирічна Ліза Синельникова. Дівчинка власноруч бореться за життя хворої на рак неньки - вишиває та продає картини з бісеру. Її історію всій країні розповіли в проекті "Стосується кожного". Тоді люди зібрали понад 50 тисяч доларів. Але зараз перед родиною постала нова біда.

У дванадцятирічної Лізи Синельникової надпросте уявлення про щастя. Як у багатьох дітей.

Ліза Синельникова, дочка Наталі:

- Здоровые родители, гулять по выходным.

Ліза завжди знала, що її мама - хвора. Лише нещодавно дівчинці пояснили: у неї рак крові.

Ліза Синельникова, дочка Наталі:

- Она все время спит, не разговаривает с нами, потому что ей сложно. Никто не разговаривает. Потому что папа - на работе, а бабушка с дедушкой - глухонемые.

Наталя захворіла, коли була вагітна. Попри загрозу своєму життю, відмовилась убити ненароджену дитину. За 12 років - безліч випробувань: численні курси "хімії", пересадка кісткового мозку, три рецидиви. Нещодавно Наталі запропонували лікування в США. Але коштів на це не було. Тоді Ліза придумала, як допомогти мамі. На благодійному аукціоні продала те, що зробила своїми руками: картини з бісеру, вишивку на картоні.

Ліза Синельникова, дочка Наталі:

- Маме нужны были деньги, и поэтому я их решила продать. Люди сразу подошли, и когда узнали историю, и кто давал, сколько мог.

Після цього Лізу запросили на програму "Стосується кожного". Дівчинка розповіла свою історію всій країні. І люди разом зібрали для Наталі понад 50 тисяч доларів.

Наталя Синельникова, онкохвора:

- Такие суммы приходили: по гривне, по пять гривен. Даже женщина одна позвонила и говорит: я  умираю от рака груди. Дома ремонт сделала, но вам отправлю. Вы представляете - мне такое слышать. 

Завдяки цим коштам Наталя пройшла курс лікування в Америці. Жінці трохи полегшало. Але нині перед родиною - нова загроза. Після численних хімій у Наталі почали відмовляти нирки. 

Наталя Синельникова, онкохвора:

- В мае появились отеки на ногах. И так оно быстро закрутилось все.

Півроку лікування нічого не дали. І тепер Наталі конче потрібний гемодіаліз - процедура очищення крові, так звана "штучна нирка".

Віктор Сагатович, завідувач відділення Одеської обласної клінічної лікарні:

- Это - не лечение, диализ не лечит ничего. Он просто замещает почечную функцию, без которой человек не живет. Без почки жить нельзя. То есть если Наташе ничего не сделать - она умрет!

Але черга на безкоштовну процедуру гемодіалізу в Одесі гігантська!

Володимир Синельников, чоловік Наталі:

- Она в очереди - 509-я. В год берется на государственный бесплатный диализ 4-5 человек. Альтернатива - только платный диализ. Как нам сказали, 3-4 раза в неделю, один диализ - 3 тысячи гривен.

Поки що вдалося знайти безкоштовну альтернативу гемодіалізу - кров Наталі очищують через катетер, введений у черевну порожнину. Але якщо це не допоможе - доведеться шукати гроші на наддорогу процедуру. І терміново!

Володимир Синельников, чоловік Наталі:

- Мы когда раньше собирали деньги - у нее было время. Да, плохое состояние, но было время собрать. А тут такая ситуация, что могут сказать: завтра уже нужно. Все! Нам сказали: и не то, что недели нет, двух дней не будет.

Тож вся родина Синельникових знов благає небайдужих українців про допомогу. Ліза мріє про звичайну дівочу розмову з мамою, Володимир - повернути дружину додому, а сама Наталя - просто жити!

Наталя Синельникова, онкохвора:

- Берегите себя, пожалуйста! Спасибо!

Телефон для допомоги: +38 097 647 57 47 - Володимир Синельников.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.