Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 11 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Барселоні тисячі людей вийшли на мітинги

3 жовтня 2017, 22:09
Дата ефіру/події: Вівторок, 3 жовтня 22:09

Іспанці обурені жорстоким розгоном людей під час референдуму за незалежність Каталонії. Національний страйк розпочали профспілки. Активісти перекривають дороги. Наразі заблоковані вже 12 автошляхів. У місті скоротилася робота метро, автобусів та залізниці. Вночі знову були сутички мітингувальників із правоохоронцями.

Нагадаємо, референдум за відокремлення Каталонії відбувся в неділю. Мадрид відрядив у бунтівний регіон тисячі поліцейських, які побили людей, щоб ті не могли віддати голос. Унаслідок сутичок троє людей загинули, майже дев'ять сотень поранені.

Голосування було заборонене Конституційним судом Іспанії через його невідповідність головному документу країни. Світові лідери також не визнають референдум і незалежність Каталонії. Зокрема, президент США Дональд Трамп, канцлер Німеччини Анґела Меркель. Нелегітимним голосування вважають і в українському МЗС.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.