Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Несподіванка від Нобелівського комітету

6 жовтня 2017, 12:21
Дата ефіру/події: П’ятниця, 6 жовтня 12:21

Лауреатом Нобелівської премії з літератури став британець японського походження Кадзуо Ісігуро. Нагороду 62-річний письменник отримав за творчість, повну емоційної сили. Та рішення суддів стало несподіванкою, бо в букмекерів були зовсім інші фаворити - це вже відомий усьому світу Харукі Муракамі з Японії, кенійський автор Нгугі Ва Тхіонго та канадська письменниця Маргарет Етвуд.

Золоту медаль, диплом і понад мільйон доларів переможцю вручать на урочистій церемонії в Стокгольмі 10-го грудня. Літературну кар'єру Кадзуо Ісігуро почав у 1981-му. А вже за вісім років його роман "Залишок дня" здобув Букерівську премію і був екранізований. Головну роль у фільмі зіграв зірковий Ентоні Хопкінс. Загалом у доробку письменника вісім романів, кілька кіносценаріїв і оповідання. Його твори перекладені більш ніж 30-ма мовами.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.