Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 1 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Дубровці вшанували пам'ять жертв "Норд осту"

26 жовтня 2017, 19:04
Дата ефіру/події: Четвер, 26 жовтня 19:04

У Москві вшановують пам'ять жертв одного з найкривавіших у Росії терактів. До місця загибелі 130 людей несуть квіти й свічки. 26 жовтня, рівно о 5:30 ранку 15 років тому, почався штурм театрального центру на Дубровці, де терористи захопили понад 900 заручників зокрема до 100 дітей, розділивши життя сотень родин на до й після. Без їжі й води глядачів і артистів тримали під прицілом три доби  в замінованій будівлі.

Жінки-смертниці з поясами шахідів погрожували підірвати все, якщо Росія не виведе військ із Чечні. Керував операцією Мовсар Бараєв, а накази віддавав Шаміль Басаєв. Переговори з терористами вели артисти, журналісти й громадські діячі. Частину бранців звільнили. Всіх терористів знешкодили під час штурму. Пам'ять жертв трагедії вшанували хвилиною мовчання, а в небо символічно запустили 130 повітряних кульок.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.