Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 11 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Україні порушують права вірян української православної церкви.

17 листопада 2017, 19:37
Дата ефіру/події: П’ятниця, 17 листопада 19:37

Із бійками та криками "ганьба" священники Київського патріархату зайшли до Святоуспенського храму у селі Старий Гвіздець на Прикарпатті. Тому парафіянам Української Православної Церкви доводиться правити службу просто неба. У них забрали ключі від храму. Хто приймав рішення про блокування церкви - ніхто з прихожан не знає. Юристи з УПЦ запевняють, за документами будівля належить українській православній церкві. І святиню - київскому патриархату вони не віддадуть. І  це село - не єдине, де в української православної церкви силою забирають святині. Настоятель Свято Георгієвського храму в селі Острівка каже, що його церкву також заблокували прибічники Київського патріархату. Тому проводити службу також доводиться на вулиці. 

Утім, напади скоюють не лише на храми, але й на будинки священників. На Волині у селищі Грибовиці захопили хату отця Ігоря. Вимагали, аби він виписався разом із дружиною та дітьми. В Українській Православній Церкві кажуть, що захоплення святинь та порушення прав релігійних громад вже досягло критичного рівня. Тому вирішили розповісти про це на засіданні ради із прав людини в ООН. В УПЦ розцінюють законопроекти як такі, що обмежують права православних вірян а й інших релігійних організацій. А ухвалення цих ініціатив узаконить рейдерські захоплення церков.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.