Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Україні спалах кору!

18 листопада 2017, 19:08
Дата ефіру/події: Субота, 18 листопада 19:08

Донька Катерини відвідує саме цей навчальний заклад. Жінка обурена і звинувачує у карантині саме батьків. Схвильована мама розповідає, нещеплених школярів лише у їхній школі - десятки. Заступник директора пояснює, хвилюватися немає причин. Всі необхідні заходи аби уникнути поширення інфекції зробили. Кір - це небезпечне інфекційне захворювання, що поширюється повітряним шляхом. Якщо не зробили щеплення, але контактували із хворим - ймовірність зараження дуже висока! Симптоми кору наступні: підвищується температура тіла, з'являється кашель, болить горло та закладає носа. Тому часто хворі думають, що підчепили ГРВІ. Та за три-чотири дні на голові, а далі по всьому тілу з'являється червоний висип. Найстрашніше - це ускладнення, які викликає кір. Сліпота, енцефаліт і пневмонія.

Більшість українців впевнені, змусити батьків робити вакцинацію своїм дітям неможливо. Та юристи переконують в зворотному: без довідки про щеплення від кору до навчальних закладів вам зачинені двері. Приміром в Італії та Румунії через подібні спалахи хвороби за відмову від обов'язкового щеплення величезний штраф. А у разі протипоказань до вакцини, дитина має навчатися окремо. Так, в Одесі через кір померли двоє дітей! А нещодавно на Запоріжжі до обласної інфекційної лікарні потрапили 14ть учнів разом із вчителькою. Навчальний заклад негайно закрили на карантин. А у зоні ризику опинилося більше семисот людей. І статистика невпинно зростає. Інфікуватися може будь-яка людина, особливо з низьким рівнем імунітету та не вакцинована. Тому єдиний захист - зробити щеплення. Якісних сироваток в поліклініках вистачає.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.