Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Кількість летальних ДТП по Україні в чотири рази більша, ніж у країнах ЄС

25 листопада 2017, 21:00
Дата ефіру/події: Субота, 25 листопада 21:00

Трагедія у селищі Сараї, що на Чернігівщині знову сколихнула всю країну. Там жінка з двома дітьми переходила дорогу за вісімдесят метрів від пішохідного переходу. Саме в цей момент усі троє потрапили під колеса Фольксвагена.  Мати загинула миттєво, її діти померли вже на руках медиків дорогою до лікарні. Цю трасу місцеві називають проклятою, бо за останні роки тут загинули та травмувалися щонайменше тридцятеро людей. І трагедії таки можна було б уникнути, якби ця ділянка дороги, як і решта інших в Україні - були обладнані світлофорами. Та чому чиновники цього досі не зробили? Тим паче, у таких місцях можна  будувати надземні переходи. І вони передбачені в проектній документації. До речі, гроші на міст для цього пекельного відрізоку траси міжнародного значення Є-95 були виділені ще 5 років тому.

А от із встановленням світлофора, виявляється, проблем більше. Мовляв, багато залежить від  інфраструктури електромереж і від того, скільки коштує електроенергія в окремій області. В середньому встановлення  такого приладу коштує 1,5 мільйона гривень. Це набагато дешевше, ніж будувати підземний перехід, або пішохідний міст над трасою. Але грошей все одно немає - жаліється Сираївський сільский голова. А поки  чиновники годують обіцянками  - на дорогах так і гинуть люди. За статистикою, наша країна посідає десяте місце у світі за рівнем смертності в дорожньо-транспортних пригодах. Кількість летальних випадків на наших автошляхах в три-чотири рази більша, ніж у країнах ЄС. В середньому в Україні гине 93-оє людей на 1 мільйон населення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.