Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 6 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Цей авіарейс - найкоротший у світі

27 листопада 2017, 23:10
Дата ефіру/події: Понеділок, 27 листопада 23:10

Люди до нього так звикли, що політ для них не відрізняється від подорожі громадським транспортом. Куди ж можна долетіти за 40-к секунд? Це найпівнічніша точка Шотландії - острови Вестрей і Папа Вестрей. Відстань між ними лише якихось три кілометри. Місцеві мешканці літають між частинами суходолу. Пасажири кажуть, що їм все подобається, хіба що під час польоту напоїв не подають.

На облавку пасажири перебувають близько 4  хвилин, половина цього часу потрібна для запуску двигуна, розбіг і гальмування. А сам політ триває від 40 секунд, залежно від напрямку вітру. Літак не піднімається вище ста метрів. Вартість квитка - 30 доларів, це майже 800 гривень. Рейс обслуговує ціла команда. У світі також існують інші авіарейси-коротуни. Наприклад, в Полінезії політ авіакомпанії Air Moorea триває п'ять хвилин. У США, між містами Рочестер і Берлінгтон - сім. А найдовшим же в світі вважають рейс із Катару до Нової Зеландії, який триває аж 17 годин 40 хв.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.