Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 3 червня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Покарання за несплату аліментів

28 листопада 2017, 20:40
Дата ефіру/події: Вівторок, 28 листопада 20:40

У Верховній Раді розглядають законопроект, в якому можуть заборонити боржникам -  їздити за кордон, полювати та навіть керувати автомобілем. А Міністерство юстиції ще й запровадило відкритий реєстр неплатників аліментів. Та чи будуть дієвими ці новації - розповість Єлизавета Василь. Матерів-одиначок в Україні чимало. Лише офіційно їх півтора мільйони. Із них понад третина  (538 тисяч) не отримують аліментів. У міністерстві юстиції знайшли спосіб, як допомогти жінкам. Чиновники планують створити відкритий онлайн реєстр злісних неплатників. Тобто, якщо людина понад 3 місяці не виплачує на дитину гроші, особу боржника та домашню адресу можна буде дізнатися без проблем.

А до Верховної Ради вже подали законопроект, який суттєво обмежить у правах боржників. Неплатникам аліментів можуть заборонити: керувати автомобілем, виїжджати за кордон та навіть полювати. Та чи дійсно такі обмеження будуть дієвими? Подібні реєстри вже існують у Росії, Казахстані, Латвії та Фінляндії. І там після появи публічного «чорного списку» борги з аліментів значно зменшилися. Та от у те, що в українців прокинеться совість, юристи не вірять.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.