Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Український ківі - дешево та смачно

28 листопада 2017, 21:40
Дата ефіру/події: Вівторок, 28 листопада 21:40

 Не зважаючи на те, що мороз був десь 2 градуси. Ці ківі ще не підморожені. Генрих Стратон працював кілька років, аби вивести український морозостійкий сорт ківі. Він схрещував, сортував та проводив інші досліди. І ось - результат. У наших кліматичних умовах ківі росте у відкритому ґрунті, й технологія схожа на вирощування винограду. Зі своїх 4-х соток біолог цього року зібрав близько тонни ягід. Прабатьківщиною ківі вважають Піднебесну, але український продукт вийшов не гірший китайського. Середня вага ягоди - 90 грамів. Є гіганти - по 110. І ціна - дуже приваблива. До 20-ти гривень за кілограм.

Закарпатські ківі вже продають у супермаркетах Ужгорода. А ця партія поїде до Києва. Поки столичні бізнесмени хочуть спробувати український продукт на смак. Перевірили вже й ми. Зібрані з кущів ківі, можуть стояти всю зиму. Закарпатський біолог з ягоди робить сиропи, варення, джеми, бджоли носять ківовий мед, гонять навіть самогонку. Але на цьому зупинятися аграрій наміру не має. Наступного року хоче закласти площу в 10 гектарів ківі. За 3-4 роки вони почнуть давати врожай.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.