Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Коломбо - старий добрий детектив на НТН!

1 серпня 2018, 12:42
Дата ефіру/події: Середа, 1 серпня 12:42

У понеділок, 6 серпня, о 19:30 НТН починає показ легендарного серіалу "Коломбо".

Головний герой, лейтенант Коломбо, нічим не нагадує крутого хлопця з відділу вбивств або високоінтелектуального сищика в стилі Шерлока Холмса. Це звичайна людина в мішкуватому костюмі і пальто, який любить свою собаку, турбується про дружину і їздить на старому автомобілі, який постійно ламається. Але це не заважає йому бути одним з найулюбленіших детективів у глядачів!

Про серіал:

Головний герой серіалу - лейтенант Коломбо (Пітер Фальк) служить в відділі вбивств поліції Лос-Анджелеса. На його долю випадає, як правило, дуже заплутаний, ретельно спланований і бездоганно виконаний злочин, хоча сам лейтенант не справляє враження супергероя. Але чим безглуздіше виглядає сам лейтенант, невисокий чоловік з незграбними жестами і незграбною ходою, постійно вдягнений у зім’ятий плащ, охочий поговорити і з дешевої сигарою в зубах, тим більше захоплення викликає те, як йому, зовні розсіяному, що розмовляє часом на абстрактні теми, які не мають ніякого відношення до розслідування, вдається безпомилково обчислити злочинця з декількох підозрюваних.

Недосвідченому спостерігачеві може навіть здатися, що і розслідування ніякого не ведеться, просто зайшов у будинку цікавий роззява і "дістає" всіх своїми розпитування. Але здається простакуватість Коломбо - лише маска, за якою ховається людина, яка не пропускає жодної деталі, що володіє гострим розумом, проникливістю і видатними аналітичними здібностями, а його манери, смердюча сигара і балакучість, дратують злочинців і змушують їх нервувати, допускати одну помилку за іншою і, в решті решт, приводять на лаву підсудних.

Цікаві факти:

- "Коломбо" - один з найтриваліших детективних серіалів. Телеепопея знімалася впродовж 35 років: з 1968 по 2003 роки. Пітер Фальк почав зніматися в серіалі в 41 рік, а в останній серіі йому вже було 73.

- Лейтенант Коломбо став культовою фігурою світу детективів поряд із Шерлоком Холмсом, Міс Марпл і Еркюлем Пуаро.

- Місіс Коломбо, незважаючи на часті згадки про неї і численні цитати з її висловів, так і не з'явилася на екрані.

- Ім'я лейтенанта і його дружини жодного разу не згадується в серіалі: лейтенанта звуть тільки на прізвище, а свію "половинку" Коломбо називає не інакше як «моя дружина» або «місіс Коломбо». Ці факти обговорюються фанатами серіалу й досі.

- За довгу історію проекту в ньому знялося безліч різних артистів, наприклад, тут можна буде побачити таких зірок як: Кім Кетролл, Фей Данауей, Леслі Нільсен, Мартін Шин, Джимі Лі Кертіс та інших.

- Знамените "примруження Коломбо" - це не якийсь особливий хід. Насправді актор Пітер Фальк через хворобу втратив око в дитинстві. Сам артист з цього приводу не переживав і навіть жартував над собою.

- Особливість "Коломбо" в тому, що з самого початку відомо хто скоює злочин. Найцікавіше - це той шлях, який проходить детектив, щоб викрити вбивцю.

- Плащ лейтенанта Коломбо Пітер Фальк особисто відшукав серед непотрібного мотлоху. Вічна сигара в руці - теж ідея Пітера, який був завзятим курцем.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.