Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На НТН - прем'єрний показ культового серіалу "Нарко"

15 квітня 2020, 20:44
Дата ефіру/події: Середа, 15 квітня 20:44

У понеділок, 20 квітня, о 22:30 НТН почне прем'єрний показ американського серіалу "Нарко" (Netflix). Глядачі побачать чотири сезони легендарної кримінальної драми, заснованої на реальних подіях. Перший і другий сезони "Нарко" оповідають про життя відомого колумбійського наркобарона Пабло Ескобара, якого зіграв бразильський актор Вагнер Моура.


Серіал йтиме на НТН з 20 квітня, у будні о 22:30, одразу по дві серії поспіль, після програми "Свідок".


Про серіал: У 80-х наркомафія в США тільки піднімала голову. Якщо поліцейським і доводилося ловити ділків, то максимум з кілограмом наркотиків. Але все змінилося з появою в Колумбії Пабло Ескобара - нещадного і жадібного наркобарона, який за допомогою зброї розчистив собі дорогу на вершину. Він осів у джунглях поруч з другим за розмірами місті Колумбії - Медельїні. Його люди нагадували армію, а його обороти продажу кокаїну забезпечили йому 80% світового ринку. Мільйони перетворювалися в мільярди доларів, і ось вже американське управління по боротьбі з наркотиками змушене визнати, що зазнає невдачі, фіксуючи, що в країну поставляються тонни і тонни зілля.


Агент з Управління по боротьбі з наркотрафіком Стів Мерфі, який живе в Маямі, спочатку ловив вуличних наркоманів, які бавилися травичкою. Наразі ставки піднялися, і Управління відправляє агента в Колумбію, щоб підібратися до Медельїнського картелю. На місці допомогу Мерфі надає місцевий поліцейський Хав'єр Пенья, у якого є свій оригінальний спосіб вести розслідування: він спить з коханками наркобаронів, щоб витягнути з них інформацію.
Глядачі дізнаються всю історія злету і падіння імперії Ескобара. Проект вирізняє ретельне опрацювання деталей, точне відтворення реальних подій, запекла війна між кланами, а також максимальна відвертість.


Актор Вагнер Моура (Пабло Ескобар):


- Підлітком, я побачив в новинах сюжет про смерть Ескобара: пам'ятаю огрядного чоловіка на даху і вибухи в Боготі. Безсумнівно, грати настільки відому особистість, завдання непросте. Довелося прочитати всі книги, коли-небудь написані про наркобарона, я багато часу провів в кварталі, побудованому Ескобаром для бідних. Там цю людину, не дивлячись ні на що, до сих пір вважають подібним до Робін Гуда.


Актор Педро Паскаль (агент Хав'єр Пенья):


- Для них він король! Для цих людей Ескобар залишиться святим, хоч всі інші і вважають його запеклим мерзотником. Ще з 80-х років у мене залишилися спогади про Ескобара, якого я знаю тільки по новинах і фільмах. Але в серіалі я ніби опинився у вирі подій тих років і на власні очі побачив, як ця людина йшла до свого тріумфу ".

Цікаві факти:


- Ідея серіалу належить Крісу Бранкато, Карло Бернарду і Дугу Міро. Творці "Нарко" провели величезну підготовку перед тим, як розпочати роботу. Так, наприклад, дозвіл на зйомки в Колумбії вони просили у самого президента країни.
Кріс Бранкато: "Хосе і я зустрічалися з Президентом Колумбії Хуаном Мануелем Сантосом. Колумбійцям набридла постійна асоціація з наркобаронами, і міністерство культури було категорично проти зйомок. Але Президент Сантос нас підтримав, він сказав:" Я колишній журналіст, я вірю в свободу слова. я не хочу затикати вам рот, і я хочу створити тут умови для кінобізнесу. Але мені б хотілося, щоб ви зрозуміли: ви тут, спокійно знімаєте і ходите по вулиці, тому що ми перемогли тут наркотрафік. Барони або мертві, або сидять у в'язниці . Сподіваюся, це знайде відображення в шоу "".
- Бразильському акторові Вагнеру Моура, виконуючому роль Ескобара, довелося вивчити іспанську мову, щоб виглядати переконливим в проекті. Адже його рідна мова - португальська. Крім того, акторові довелося набрати 20 кг, щоб бути схожим на мафіозі. Але навіть після цього Моруа на майданчику доводилося носити штучний живіт, щоб досягти подібності з Ескобаром. Після проекту Вагнеру довелося сісти на сувору дієту, щоб повернути форму.
- Брат Пабло Ескобара - Роберто де Хесус Ескобар Гавірія - зажадав  1 мільярд доларів за використання імені Ескобара і самого терміна "Narcos". До речі, Роберто – єдиний, хто вижив серед трьох братів, які займалися наркотрафіком у Колумбії.
- Пабло Ескобар настільки ретельно документував власне життя на фото і відео, тому творці серіалу, які отримали доступ до архівів родини, активно вивчали всі матеріали. Отримані дані були використані при створенні костюмів, при виборі локацій і просто для натхнення під час зйомок.
- Серіал категорично не сподобався синові Пабло Ескобар - Хуану Пабло. З деякими фактами він відверто не погодився, наприклад, з тим, що Ексобар продавав наркотики в Європу. До речі, син Ескобара змінив ім'я на Себастьян Марроко, щоб уникнути асоціацій з сумно відомим прізвищем.

- Перші два епізоди першого сезону зняв бразильський режисер Хосе Паділья, який зняв римейк "Робокопа" і серіал "Елітний загін: Ворог всередині". Ще кілька серій зняв Гільєрмо Наварро, володар "Оскара" за операторську роботу над "Лабіринтом Фавна".


Нарко 1, 2
Жанр: детектив, трилер
Сценаристи: Кріс Бранкато, Карло Бернард, Дуг Міро.
Актори: Вагнер Моура, Рауль Мендес, Бойд Холбрук, Педро Паскаль, Маноло Кардона. Виробництво: Netflix, США

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.