Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На НТН прем'єра документального проекту «Святитель Іоанн. Повернення додому»

2 липня 2021, 12:01
Дата ефіру/події: П’ятниця, 2 липня 12:01

Революція 1917 року поклала початок російськії еміграції. Кораблі з тисячами біженців прибували до берегів Західної Європи, Китаю, США, Австралії. У різних куточках Землі білих емігрантів об'єднував один чоловік. Духовний лідер еміграції - єпископ Іоанн Шанхайський, виходець зі Східної України. Це він будував храми, створював дитячі притулки, хрестив, вінчав своїх чад.

Часом його називали дивним - він ходив босим, ​​ніколи не спав у ліжку і їв один раз в день. На Філіппінських островах вірили, що «дивний» єпископ мав силу молитви, яка могла зупинити навіть Тайфун. А корінні парижани знали: якщо владика Іоанн прийшов в лікарню до безнадійного пацієнта, то хворий неодмінно видужає. На паризьких, шанхайських і сан-францисских вуличках все частіше його називали святим.

Герої документального проекту «Святитель Іоанн. Повернення додому» живуть в різних країнах: в США, Новій Зеландії, Європі, на Філіппінах. Вони особисто знали архієпископа Іоанна і погодилися розповісти свої історії в ексклюзивному інтерв'ю творчій команді.

«Він дуже любив свою паству, - каже Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. - І завжди йшов на допомогу своїм духовним чадам, завжди! За будь-яких обставин життя. Він стояв за людей перед Богом. Я, будучи в Америці, чув багато історій від тих людей, які були його духовними чадами, знали його. Він був уважний. Він любив і його всі любили. Особливо прості люди мали до нього велику любов, і він допомагав людям в усіх відношеннях».

Також знімальна група записала інтерв'ю з намісником Святогірської лаври - митрополитом Арсенієм. Владика розповів про дитинство майбутнього святого Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського - Михайла Максимовича. Він народився недалеко від Святогорської лаври, в маєтку поміщиків Максимовичів. Саме там вчора, 1 липня, встановили пам'ятник святому Іоанну Шанхайському. Таким чином святитель символічно повернувся на свою Батьківщину - в село Адамівку, Донецької області.

Документальний проект «Святитель Іоанн. Повернення додому» був створений з благословення Митрополита Східно-Американського і Нью-Йоркського Іларіона, Предстоятеля РПЦЗ і Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Предстоятеля УПЦ. Прем'єра відбудеться вже сьогодні, 2 липня, о 23:30 на телеканалі НТН.

Документальний проект «Святитель Іоанн. Повернення додому»: автор сценарію Ольга Марікуца, режисер-постановник Костянтин Онищенко.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.