Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Найбагатша людина на планеті Джефф Безос злітав у космос на власній ракеті

20 липня 2021, 22:58
Дата ефіру/події: Вівторок, 20 липня 22:58

Політ тривав близько 10 хвилин. Разом із мільярдерром були його брат Марк, найстарша астронавтка світу 82-річна Воллі Фанк та наймолодший космічний мандрівник Олівер Деймен. Йому лише 18. Хлопець син нідерландського мільйонера. Запуск ракети відбувся о 16:10 за Київським часом зі стартового майданчика у штаті Техас. Там розташоване ранчо Безоса. Капсула відокремилася від ракетиносія на висоті близько 76 кілометрів і продовжила летіти вгору. Піднялася на висоту понад 100 км. Спершу на поверхню успішно повернулася ракетаносій, трохи згодом капсула з астронавтами. У майбутньому корабель Безоса, який має назву Нью Шеппард, планують використовувати для обслуговування космічного туризму.

Політ Безоса завершив так звані "космічні перегони мільярдерів". Сьогоднішня експедиція відбулася через дев'ять днів після того, як суперник інший багатій Річард Бренсон пролетів над Землею на своєму космічному літаку Вьорджин Галактік на 80-ти кілометровій висоті. В компанії Безоса заявили, що не вважають політ Бренсона космічним. Адже той не перетнув так звану Лінію Кармана на стокілометровій висоті.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.