Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Омікроном перехворіють усі

19 лютого 2022, 23:08
Дата ефіру/події: Субота, 19 лютого 23:08

 

Сьогодні новий штам на своєму піку. І хоча цього разу ми впораємося без жорстких «локдаунів», за кількістю хворих встановимо рекорд!   Весь фокус у тому, що Омікрон не надто вправний убивця, проте гонщик знатний. Адже швидкість його розповсюдження вражає!  І ось чому: нерідко основні симптоми нового штаму нежить та кашель ми сприймаємо за звичайну застуду, тож продовжуємо ходити на роботу та зустрічатися з друзями. В сумі з більшою заразністю отримуємо вибухову суміш.  І хоча, на перший погляд, за симптоматикою перед нами щось дуже схоже на грип, радіти зарано.  Лікарі й науковці твердять:  кількість інфарктів та інсультів у тих, хто перехворів на ковід росте.  Тож що нам робити з цим новим варіантом уже знайомого всім вірусу? Може вчинити, як із грипом - не вакцинуватися, перехворіти й забути? Чи все ж розслаблятися зарано?

І як після всього почутого тепер довіряти українській статистиці? Враховуючи рівень заразності нового штаму та офіційні цифри на початку цієї хвилі, МОЗ або відстає від реальності, або навмисно її спотворює. А інакше як пояснити, чому коли в світі заявляли про сотні й тисячі нових хворих на Омікрон, у нашій країні фіксували поодинокі випадки. Нині ж міністерська статистика дещо змінилася лише за останній тиждень виявили понад 177 тисяч нових хворих. Втім, навіть ці цифри, за оцінками деяких медиків, надто низькі, і кількість заражених омікроном може бути щонайменше, у п'ять разів більша. Тобто, ковідом можуть хворіти 888 тисяч людей, просто не всі здають тести.  Принаймні, в цьому нас переконують українські науковці та математики.  Чому ж наша статистика не точніша за гадання на кавовій гущі та чи справді її достовірність так важлива для нашого з вами здоров'я і життя?

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.