Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 16 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Свідок"

У столиці за місяць загинули чотири любителі селфі

24 вересня 2015, 10:11
Дата ефіру/події: Середа, 23 вересня 21:30

У столиці чергова жертва моди на молодіжний екстрим. чоловіка, який видерся на дах вагона аби зробити ефектне селфі, вдарило струмом - 27 тисяч вольт. Зараз він у реанімації. У нього обгоріло 90 відсотків шкіри. Прогоріли навіть кістки. Шансів на те, що він виживе, майже не залишилося. І це вже третій такий випадок за останні чотири дні. Ще двоє молодих людей за таких самих обставин загинули в суботу.  Навіщо вони добровільно полізли під дроти з високою напругою, аби підсмажитися живцем? Павло Прядко поспілкувався з жертвами жахливої моди.

Він запевняє, що опіки на обличчі та нозі майже не болять. Лише рука постійно "горить". Павло - чергова жертва екстремального селфі. Днями він разом із найліпшим другом Дмитром виліз на вагон міської електрички. Дуже хотів зробити приголомшливий знімок. 27 тисяч вольт миттю вбили його приятеля, а ось Павлові пощастило.

Павло, постраждалий:

- Когда залазили, не помнишь как был взрыв, залезли, друг залез, буквально постоял 20 секунд и когда я залез сразу случился взрыв, оглушило и скинуло с вагона.

Обпечених хлопців знайшов працівник станції. Від побаченого ледь не зомлів. Один юнак - з обпеченим обличчям та рукою - корчиться від страшного болю, інший  - просто палав.

Олена Овсієнко, керівник відділу на Південно-західної залізниці:

- Коли оглядач-ремонтнік знайшов цю дитину на ній палав одяг, весь він горів, він намагався надати допомогу, але це не вдалося зробити.

Вже більше місяця лікує страшні опіки й Максим. Хлопцю сімнадцять. Він так само видерся на вагон електрички, щоб зробити селфі.

Та замість яскравого кадру, який мав розмістити в соцмережах - страшні опіки.

Хлопець тепер точно знає: фото не варте пекельного болю, який довелося пережити. Попереду в Максима - роки реабілітації. Тепер він хоче лише одного - аби жоден підліток не повторив його фатальної помилки.

Максим, постраждалий:

- Наверное им надо, чтобы показали все в больнице, вот это все снять! Щоб вони побачили, коли кожи тут не було. Таке чувство було, что оділи залізний корсет на мене й воно просто горіло на мені.

Лікарі кажуть - хлопцям пощастило вижити. Але вони можуть на все життя залишитися інвалідами. Більшість охочих до екстремальних селфі - помирають, бо від удару струмом зварюються їхні внутрішні органи.

Андрій Охрименко, лікар опікового відділення:

- Высоковольтная травма - это не только поверхностные ожоги, а и внутренние. Потому что на границе сред выделяется тепло! Представьте себе, микроволновую печь и вот что происходит при нагревании, вот это приблизительно. В местах соединения костей, сухожилий, сосуды повреждаются и как правило эти больные умирают.

Це та сама електрична дуга, що й вбиває підлітків. Вони гадають, що удар струмом можуть дістати лише після контакту з дротом. Та дуже помиляються…

Богдан Скрипниченко, провідний інженер служби охорони праці на південно-західній залізниці:

- Відбувається там за рахунок того, що виникає магнітне поле! І різниця між потенціалами, там напруга велика, а людина стоїть на вагоні, вона наче заземляється і виникає електрична дуга.

3000 градусів - така температура цієї електричної дуги. 27 500 тисяч вольт - така напруга в дротах над вагонами. Це більше ніж на електричному стільці.

Павло Прядко, кореспондент:

- Ані залізчничники, ані рятувальники й досі не можуть зрозуміти що так приваблює підлітків на даху потягів, й чому їм необхідне селфі серед дротів та залізячча. Лише за вересень загинуло четверо хлопців, які так і не встигли зробити, як вони вважають, захоплююче фото!

Чому ж підлітки ризикують життям заради приголомшливого селфі? Відповідь на це запитання нам дали самі ж обпечені та дивом врятовані хлопці.

Але це вбивча мода! І постраждалі юнаки благають не робити цього! Не намагатися повторити небезпечні витівки просить і популярний серед підлітків відеоблогер Паша Бумчик. Той самий, що місяць тому проїхався на даху вагона столичної підземки. Хлопець адресує своїм малолітнім фанам - гнівного листа.

Каждый мой трюк готовится, как минимум, две недели и все обдумано до мелочей. У меня идет реальный риск грани между жизнью и смертью. Я снимаю для вас уникальные, сумасшедшие видео, которых нигде не увидишь. Единственная моя просьба: смотрите, но не повторяйте.

У міліції ж Свідок запевнили: охочих до небезпечного селфі будуть затримувати та притягати до відповідальності за статтею хуліганство. Не уникнуть відповідальності й батьки селфіманів.

Павло Прядко, Олег Мацкевич,НТН

Дивіться також

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.