Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Прес-центр

Вибрати дату
RSS

Таємниці незалежності України в спецпроектах телеканалу НТН до свята 24 серпня

12 серпня 2014, 17:30
Таємниці незалежності України в спецпроектах телеканалу НТН до свята 24 серпня

До Дня незалежності телеканал НТН підготував три документальні проекти про доленосні для України події та людей.

Документально-публіцистичний проект "Останній день СРСР" заснований на ексклюзивних фактах біловезьких угод, які вперше були розсекречені цього року КДБ. Проект розповість, як у 1991 році три біловезькі зубри документально оформили розлучення великої держави СРСР без відома Горбачова. Що ж насправді відбувалося в мисливській резиденції Віскулі, який був план у разі силового варіанту, як армія і КДБ відмовилися підкорятися Горбачову.

"Ключовий упор у проекті ми зробили на роботу спецслужб. Політики буде мінімум, а подивитися, наприклад, як в екстреному порядку виїжджали урядові делегації без повітряних коридорів буде цікаво... Головними експертами проекту виступлять перший президент України Леонід Кравчук і глава СБУ в 91-му Євген Марчук", - розповідає автор проекту Володимир Шегеда. "Останній день СРСР" в ефірі НТН о 12.00 в неділю 24 серпня.

"Пересопницьке Євангеліє" - спецпроект про духовну реліквію українського народу, на якій дають присягу всі президенти України під час інавгурації. Програма підготовлена ​​командою програми журналістських розслідувань "Агенти впливу". Автор проекту - Андрій Стельмах. Фільм розповість історію самої книги - від першої сторінки до сучасності. Вперше телеглядач побачить, де зберігається духовна святиня вагою майже 10 кг, як її охороняють і доставляють до Верховної Ради. Проект розкриє процес інавгурації зсередини і сучасну роль Пересопницького Євангелія для сучасної України. Глядач побачить похвилинно, як книга із сейфу потрапляє в зал Верховної Ради.

"Для зйомок проекту ми зняли будівлю Верховної Ради на два дні. Скільки знадобилося для цього сил і документів - страшно навіть згадати... Але зате Кравчук особисто провів нам екскурсію "шляхами Пересопницького Євангелія" в будівлі Ради. Це було заворожуюче!" - коментує редактор проекту Алла Вторушина. - "Для зйомок ми використали копію книги, яку взяли у видавництві. Але навіть копія являє собою дуже велику цінність, тому з охороною ми теж намучилися. У результаті ми отримали в кадрі повну реальність того, що відбувається, закритого за сімома печатками навіть для співробітників Верховної Ради". Дивіться спецпроект "Пересопницьке Євангеліє" о 7.50 у неділю 24 серпня.

"Україна 2014" - документальна трилогія, присвячена героїчним людям України в часи фактичної війни за Незалежність країни. "Добровольці" - перша серія трилогії про людей, які здатні пожертвувати власним життям в ім'я незалежності. Це історії звичайних людей, яких від звання "герой" відділяє всього тиждень, коли вони потрапляють на поле бою. "Волонтери" - друга серія про небайдужих до чужої проблеми альтруїстів, які жертвують свій час, гроші і сили. До зими 2014 волонтерський рух в Україні був у зародковому стані. Сьогодні волонтерами стали мало не півкраїни, багато з яких стали героями. "Переселенці" - третя заключна серія, де біженці і переселенці не завжди жертви. Це героїчні люди, які борються за нове місце під сонцем незалежної України. Їх живі історії спростовують стереотипи, які роками нав'язувалися українцям... Вони розкажуть про своє життя на тимчасово окупованих територіях, як вони їхали, хто і як їх зустрів, як вони бачать своє майбутнє. Дивіться 24 серпня о 16.15 всі три серії.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.