Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

У Луцьку історія з викинутими медалями отримала продовження

7 червня 2010, 12:37

У Луцьку триває історія з викинутими на смітник медалями. Нагадаю, кілька днів томУ в сміттєвому баку знайшли шість відзнак до Дня Перемоги. Хто їх не доніс ветеранам, уже з'ясували. Вандалізм - на совісті випускників місцевої школи та їхнього класного керівника.

Те, що знайшли серед нечистот, тепер ось в якості речдоку лежить на столі заступника прокурора міста. Запаковані у футляри нагороди до 65-річчя Перемоги помітила у смітнику лучанка Людмила Бабій. Вона саме збиралася вкинути до урни жмут старих газет, як раптом зацікавилася підозрілим пакунком.

Людмила Бабій, пенсіонерка:

- Список посмотрела, уже он подпаленый был немножко. И удостоверение. Может, кто-то хотел их сжечь, может, еще что-то, не знаю. Нашли награды и не знали, куда их девать. Носила в военкомат - там закрыто было, занесла в редакцию "Волынь".

Завдяки тамтешнім журналістам місто дізналося про вандалізм. Почалося розслідування.

Олександр Стернічук, кореспондент:

- Так стало відомо, що загальна кількість президентських нагород, що прибула до Луцька, - п'ять тисяч штук. В урочистій обстановці до 27 травня їх мали поквартирно рознести ветеранам. Аби впоратися, частину із медалей управління освіти мерії передало соціальним педагогам. Ті ж долучили до роботи і старшокласників.

Однак сумлінними виявилися не всі. Двоє учнів луцької спеціалізованої школи №1 викинули пакунок з нагородами на смітник. Ще й підпалити намагалися. Але звинувачувати їх у цьому ніхто не квапиться. Прокуратура дії школярів називає аморальними, проте, заводити кримінальну справу не буде. Виявляється, юридичної кваліфікації прикрий випадок не має.

Заступник прокурора міста Луцька Олег Юрченко, заступник прокурора міста Луцька:

- Тут може бути лише моральна сторона нашого виховання. Зокрема, наших учнів. Прокуратурою міста було відмовлено в порушенні кримінальної справи у зв'язку з тим, що дії з медалями були вчинені випускниками школи. Крім того, чинний кримінальний кодекс України не передбачає відповідальності саме за такі дії.

Тим часом, одна з нагород уже знайшла свого героя. 86-річна Лідія Бальбуза у попсутому вогнем списку була першою.

Лідія Бальбуза, пенсіонерка:

- Дуже несподівано це для мене було. Та ще й показали мені посвідчення за підписом Президента: нагороджується така-то… на честь 65-річчя. Я не повірила: нова влада - і про мене пам'ятає. Я зла ні до кого не маю, але це неповага до минувшини, до історичних подій.

А віддуватися за неповагу школярів доведеться міському голові. За поданням прокуратури вирішили: решту - п'ять нагород - Богдан Шиба вручатиме ветеранам власноруч.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Луцьк, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Питання до органзаторів.А чому це розносили нагороди діти?Чому цього не зробила влада?Це не є обов'язками дітей.Перше нід говорити про мораль-подивіться і почніть з себе.Спитати в першу чергу потрібно з того хто мав рознести медалі.А в нас-все як завжди.Перевели стрілки на дітей.
Заріна 07.06.2010, 14:02 ответить
Если бы этим школьникам не пудрили мозги националистическими идеями, если бы не прославляли убийцу - террориста Бандеру и Шухевича - то может этого и не случилось. Мы взрослые виноваты, что ради сиюминутных своих интересов втягиваем детей в самое поганое и грязное - политику.
Алекса 07.06.2010, 13:50 ответить
Нащо сюди припусувати бандерівців? Хочеться розпочати історичний срач? Тут скоріше всьго діткам, а хоча вони вже там не і дітки, а здорові бички в старших класах, глибоко насрати на те що їм доручив вчитель, нема їм що більше робити як розносити нагороди. Тут діло не в історії, а в моральному вихованні. До речі в цих дітей хоча б в живу бачили? Сходіть в школу на перерву чи на уроки і побачите, що там більшість таких "орденоносців"!
лучанин 08.06.2010, 17:23 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.