Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На дороги України повернуться стаціонарні пости ДАІ

7 квітня 2011, 16:21
Дата ефіру/події: Четвер, 7 квітня 16:21

На дороги повертаються стаціонарні пости ДАІ. Їх ліквідували 2008-го: тодішні керівники МВС були переконані в їхній недієвості. За словами нинішнього міністра пости мають відновити роботу до першого червня.

Борис Сачалко, кореспондент:

- Примара на дорозі. Таких от постів ДАІ в Україні - тисячі, і усі вони ретельно зачинені, а щоб не стали притулком для безхатченків, їхні вікна навіть заварили такими от великими металевими пластами. Але найближчим часом такі от пости ДАІ збираються відновлювати.

Ідею озвучив головний міліціянт країни. Анатолієві Могильову не подобається, що даївці виглядають порушника з кущів.

Анатолій Могильов, міністр внутрішніх справ України:

- Работа ГАИ будет проходить на стационарных постах, которые будут расставлены по всей территории Украины. В этих постах можно будет проследить автомобили, которые перемещаются и проходят по каким-либо ориентировкам, и принять по ним какие-нибудь меры. А на участках между постами должен двигаться патрульный автомобиль ГАИ.

Пости ДАЇ ліквідували 2008-го. А все через скандал - на Закарпатті за безперешкодний проїзд через пост вимагали грошей. Тоді міністерське керівництво і вирішило перетворити їх на центри громадської допомоги. Що воно таке - ніхто так і не пояснив. Тож цих самих центрів у дії українські водії так і не побачили. Олександр про те шкодує - допомога на дорозі потрібна часто.

Олександр, водій:

- Бывают разные ситуации, когда, ну, мало ли, какие то придурки тебя преследуют, и человек знает, что впереди пост ГАИ, и знает, что может получить там какую-то помощь. Поэтому для такого нужны.

На відновлених постах не лише штрафуватимуть, а і прихищатимуть - так заспокоює Олександра міністр.

Анатолій Могильов, міністр внутрішніх справ України:

- Это правило во всем мире, чтобы возле поста ГАИ останавливались на отдых.

Експерти впевнені: стаціонарні пости ДАЇ потрібні і для надання термінової медичної допомоги. Смертність на дорогах можна було б зменшити, якби разом із міліцією чергували, ще і медики. Часто їхні машини на місце аварії просто не встигають.

Михайло Берлін, керівник Асоціації безпеки дорожнього руху:

- Посты ГАИ необходимы, потому что там можно мало-мальски создать какие-то условия, чтобы быстро добраться до пострадавших, чтобы оказать врачебную помощь и спасти человека.

У Європі проблем із медиками немає, а тому і стаціонарі пости поліції - там дивина. На запитання про такі менеджер європейської компанії з безпеки дорожнього руху сміється: ідея, ніби, непогана, але навіщо?

Кетрин Елсинґ, менеджер Глобального партнерства з безпеки дорожнього руху (переклад з англійської):

- У Європі і більшості розвинених країн немає таких постів, адже автомобілі поліції постійно курсують дорогою, і водії знають, що натрапити на них можуть будь-коли. Це концентрує увагу кермувальника під час всієї поїздки.

Та Україна - не Європа, а тому на наших дорогах стаціонарні пости ДАЇ повинні зафункціонувати до першого червня.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.