Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині 19-річний пасажир зарізав таксиста

6 червня 2011, 18:47
Дата ефіру/події: Понеділок, 6 червня 18:47

Сумно, але професія таксиста - у десятці найнебезпечніших і найризикованіших. І не тільки через чималу кількість дорожніх пригод - більшає й нападів на водіїв. Зокрема, з боку п'яних клієнтів. Ще один жахливий випадок стався у Фастові, що на Київщині. Кермувальник замість грошей дістав 13 ударів ножем.

Тридцятидворічний таксист уночі взявся підвезти нетверезого парубка. Коли прибули на місце, дев’ятнадцятирічному пасажирові вартість проїзду здалася завеликою. Замість грошей витяг із кишені ножа.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Реакція хлопця була миттєвою. Він почав його бити і різати ножем. Таксист спромігся випасти, вилізти з машини. Хлопець цей побіг по іншу сторону машини і втік.

Від втрати крові водій помер ще до приїзду "швидкої". Затримали різника вже наступного дня. Геннадій возить людей двадцять два роки. Каже, аби уникнути нападів, варто ретельно придивлятися до потенційних пасажирів.

Генадій Попов, таксист:

- Если пассажира берешь со стоянки, нужно смотреть. Если пьяный, однозначно пассажира не беру. Надо смотреть по его поведению, по мимике - как он это говорит, как предлагает. Даже, бывает, подбегает - вот срочно, две цены - уже такое должно насторожить.

Украй небезпечно возити пасажирів темної пори за місто. Тоді водій просить показати паспорта й повідомляє інформацію диспетчерові. У крайньому разі покладається на електроніку.

Генадій Попов, таксист:

- В диспетчерской видно, где какие машины находятся, и в случае опасности есть некая тайная кнопка в автомобиле, которая при нажатии - приходит сигнал диспетчеру. Диспетчер оповещает всех водителей о моем месторасположении, и параллельно оповещает милицию.

В асоціації таксистів кажуть: деякі напади на водіїв шокують своєю жорстокістю і безглуздям. Такий злочин скоїв чоловік, який щойно вийшов із в’язниці.

Леонід Бойко, голова Всеукраїнської асоціації інформаційних диспетчерів та водіїв служб таксі:

- Взяв таксиста, підрізав, кинув його в багажник, під’їхав на цій машині таксі до своєї жінки, посадив її до машини і катався по місту. І отак от ми його зловили.

Найчастіше нападають напідпитку, щоб пограбувати або забрати автівку. Так, на Одещині таксист повіз молодика за місто. Пасажир спробував викинути водія з машини, а потім почав стріляти.

Затриманий:

- Он начинает бежать. Я перезаряжаю пистолет, его догоняю, хватаю за вещи, разворачиваю и стреляю еще раз.

Більше дев’яноста відсотків таких вбивств розкривають гарячим слідом, що лише доводить їхню безглуздість. Затриманих ув'язнюють на тривалі терміни, а родини втрачають своїх годувальників.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.