Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 5 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Житомирщині провели навчання з приборкання бунту в колонії

16 червня 2011, 16:39
Дата ефіру/події: Четвер, 16 червня 16:39

Ще донедавна, аби втекти із в'язниці, люди робили підкопи, пиляли грати. Нині ж арештанти в Україні підземних ходів не риють, і з хліба ножів не витягають. А ось захоплення заручників чи то погром у їхньому виконанні, на думку правоохоронців, цілком імовірні.

У Житомирській в'язниці - бунт. Арештанти виступають проти побутових умов, тому відмовляються виконувати накази адміністрації. На перемови з охоронцями тюряжники, які засуджені за тяжкі злочини, не пристають.

Сергій Терехов, керівник Житомирської виправної колонії №4:

- Засуджені, які були невдоволені побутовими умовами, захопили промислову зону, витіснили охорону, вони озброєні колючо-ріжучими та ударними інструментами. Та не виконують вимоги представників адміністрації.

На допомогу адміністрації тюрми поспішають спецпризначенці. І вже за кілька хвилин обступають засуджених.

Та все це не справжня, а розіграна ситуація під час спеціальних навчань. У ролі в'язнів - правоохоронці. Почуватися тюряжниками, кажуть, незвично.

Умовний в'язень:

- Насправді, напевно, зі сторони це здається - це можливо. Але коли ми відчули себе на місці цих засуджених, ми зрозуміли, що насправді працюють, і протистояння майже неможливе.

Сергій Терехов, керівник Житомирської виправної колонії №4:

- Навчання в нас тренувальні - так, що ми відпрацьовуємо дії осіб, складу при виникненні оперативних ускладнень. Всі дії учбові.

Останнім часом реальних бунтів у колонії не було, але адміністрація режимного об'єкта має бути готова до можливих заворушень.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.