Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Луганському зоопарку рятують тварин від арктичних морозів

27 січня 2012, 13:08
Дата ефіру/події: П’ятниця, 27 січня 13:08

Дбають про друзів наших менших і в Україні. У Луганському зоопарку рятують тварин від лютих морозів. Сьогодні в місті було мінус 30. Як вони почуваються за арктичних холодів?

Євген Соломін, кореспондент:

- На вулиці сьогодні мінус 30. А свіжі помідори, зелень, цитрусові, перець та полуниця - так само свіжа - в раціоні харчування звірів луганського зоопарку.

Найхолодніше тут мавпам. Вони теплолюбиві, тож надвір ані ногою. Для комфорту їм спорудили батареї, примостили лавку. На ній і сидять тварини, прогріваючи спини. Вряди-годи - бігають. По рідні і свіжі банани чи екзотичну редиску, чи молоко.

У лева Сімби сьогодні на сніданок свіже м'ясо. На вечерю - також воно.

Ірина, працівниця зоопарку:

- В зимнее время у него будет еще и ужин. А ужин - мясо говяжье. Пару яиц дам. Рыбка красная.

- Холодно?

- Нет, у него там обогреватель, все завешено. Он у нас бодренький, весёлый. Да, Симба?

Веселий і жвавий цап Селім. Він любить тепло, тож його від холодів минулої ночі рятували у хліві. До ранку він так зігрівся, що мало не розтрощив свого прихистку.

Ірина, працівниця зоопарку:

- Вечером закрыли горного своего. Он сломал утром всё: и лопаты, и задвижку. Ему морозы. Всё. Настоящий козел.

Холодів не помічають ведмеді. Всі троє - у сплячці. Прокидаються лише, коли надворі близько нуля. Та й то для того, аби чогось перешамнути - і знову на боковеньку.

Вадим Баранов, директор Луганського зоопарку:

- Звери говорить не могут, поэтому сами смотрим по состоянию животного. Это сразу видно. Он дрожит, или как-то плохо себя чувствует. Мы сразу устраняем, ибо мы чувствуем каждого зверя.

Додатково зігрівати теплолюбивих звірів у луганському зоопарку будуть до настання тепла. А чи не мерзнуть годованці - визначають за їхньою поведінкою. Перед зміною погоди тварини починають бігати й нервуватися. Нині ж вони спокійні. А це означає, що морози ще не відступатимуть.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.