Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Харкові сім'я покаліченого в ДТП хлопця 3 місяці добивається справедливості

13 лютого 2012, 15:36
Дата ефіру/події: Понеділок, 13 лютого 15:36

У Харкові сім'я скаліченого в дорожній аварії хлопця вже три місяці добивається навіть не покарання, а, бодай, правди - хто винен у ДТП? 22-річного парубка збили на переході. Численні свідки бачили, як після аварії водій та його пасажири забрали постраждалого з собою. Утім, ледь живого його знайшли випадкові перехожі просто на землі в іншому районі міста.

Свідок:

- Это было в районе 16:30. Вот тот фонарь горел, яркий, этот горел. Освещение было прекрасное, все было видно. Если свидетели видели четко, как его сбивало.

Олександр Коновалов потрапив під колеса "Субару Легасі" на переході біля домівки. Місце ДТП показує батько. Аварію бачили кілька людей. Вони добре запам'ятали і марку машини, і номери, і самого водія.

Ігор Приходько, свідок ДТП:

- Молодой. Молодой, короткая стрижка, небольшие залысины, такое, как бы, немного вытянутое лицо.

Люди розповідають: автівка мчала на великій швидкості, і вдарила хлопця двічі.

Сергій Шахов, свідок ДТП:

- Первый удар был очень сильный. Вы себе можете представить - человек, пускай, он весит, минимум, 70 килограмм - чтоб он подлетел метра на два вверх? Он подлетел вверх, и раза два или три перевернулся в воздухе. И когда падал, машина капотом его опять подхватила и опять ударила.

Свідки бачили, як водій та його пасажири забрали постраждалого й поїхали з місця аварії.

Свідок:

- На заднее сиденье. Метр 87 роста. Загрузили, развернулись и поехали туда.

Сашка викинули з машини поряд з місцевою поліклінікою. Хлопця, що стікав кров'ю, побачили перехожі, викликали "швидку".

Олег Коновалов, батько постраждалого:

- Саша пролежал в отделении реанимации 45 дней. Более 30 дней он находился в коме. Был сильнейший отек мозга. Повреждено сейчас мозолистое тело, которое отвечает за функции левого и правого полушария головного мозга. Гематомы были. 4 дня боролись за жизнь.

Парубок тепер прикутий до ліжка. Він упізнає тільки батьків, і може сказати лише кілька слів.

Олег Коновалов, батько постраждалого:

- Сказали врачи: нужно время. Разговаривает он только простейшее - да, нет...

На ранок після тієї аварії до міліції прийшов чоловік. Зізнався, що саме він кермував машиною, яка збила Сашка. Проте, свідки ДТП кажуть: водій був інший. Згодом родина постраждалого з'ясувала: до правоохоронців звернувся батько кермувальника.

Зиновій Галаван, керівник управління ГУ МВС України в Харківській області:

- Да, действительно, обратился. В тот же день, 14, возбуждено дело. Он явился и заявил, что вчера он был за рулем. Но то, что он заявил, это не значит, что следствие уже стало на версию.

Оперативники кажуть: усі факти й кожне свідчення ретельно перевірять. Та тільки за три місяці слідство так і не визначилося з підозрюваним. Справу порушено просто за фактом дорожньої пригоди. Родина постраждалого певна: винуватець намагається уникнути покарання. Спілкуватися з журналістами навідріз відмовляється. Водночас Олександрові потрібний цілодобовий догляд, дорогі медикаменти. На лікування сина батьки витратили вже сто тисяч гривень. А реабілітація ще дорожча.

Олег Коновалов, батько постраждалого:

- Я с самого начала говорил, я ему в течение месяца говорил: "Я не хочу, чтобы вы были в тюрьме. Я хочу одного: помогите поднять моего сына на ноги! Если вы будете в тюрьме - мне от этого легче не будет!"

Постраждалий розмовляє з батьком:

- Пааап...

- Да, сыночка?

- Ты мой лучший друг!

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.