Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ведмежий скандал у Луцькому зоопарку

19 липня 2012, 01:23
Дата ефіру/події: Четвер, 19 липня 01:23

Скандал у Луцькому зоопарку. Ведмежа відлучили від матері й обміняли на інших тварин. Захисники фауни повернули клишоногу малу, але тим зробили ведмежу послугу - кажуть у дирекції звіринця. Ведмедиця своєї дитини тепер не підпускає, а на зайвий рот витрати немалі.

Симпатязі Насті лише півроку. Народилася вона в Луцькому зоопарку. Позаяк ведмедів тут четверо, її обміняли на двох оленів вінницького звіринця. А за півтора місяця захисників тварин обурило те, що матір і донечку розлучили. Мовляв, це можна зробити тільки по двох роках спільного мешкання. Тож малу повернули. Тепер вона у просторому вольєрі. Їсть за двох, та родичатися з матір'ю не вдається. Ведмедиця Маша знову вагітна і до своєї первістки байдужа.

Тетяна Литвин, ветеринарний лікар Луцького зоопарку:

- Ведмежа їздило - був інший запах. Людей, наприклад. Вона ж теж відчуває. Тим більше, що стільки часу пройшло.

Волонтери міжнародної організації "Чотири лапи", що хотіли як ліпше, від таких новин самі в шоці. Тож змушені сидіти біля Настиного вольєра щодня по кілька годин і годувати малу власним коштом. А у ведмедички тепер проблеми зі сном, травленням, зубами.

Димитар Іванов, волонтер:

- Она хочет молоко пить. Одно молоко. А после, за три месяца, зубы растут. Она же - без зубов, когда мы ее взяли. И это проблема. Мы проверяли - плохие зубы. Все! А какие еще могут быть сопутствующие болезни?  Зубы плохие - не может есть, весь организм плохой.

М'ясо, риба, молоко, солодощі - керівництво зоопарку перераховує харчі, якими щодень годує клишоногих. Каже, самої каші готують чотири відрі. І на ще одного ведмедя потрібно 100 гривень на добу.

Володимир Гончаров, директор Луцького зоопарку:

- Говорят, вы не имели права продавать мишку до двух лет? Хорошо. А кто его купит, когда ему стукнет два года? Или купит, или обменяет - да никто! Абсолютно. Сейчас с мишками проблема. В цирк их не берут.

- Тобто, якщо до двох не продати, він стає нікому не потрібний?

- Да.

Ціна питання - 12 тисяч гривень. Якщо Настя залишиться в Луцьку, керівництву зоокуточка слід буде повернути Вінницькому звіринцеві гроші негайно.

Володимир Гончаров, директор Луцького зоопарку:

- Понимаете, у нас разные психологии: психология наша и Евросоюза. Евросоюз мишек не продает, не перепродает, содержит их в отдельных организациях. У нас же нет такой возможности - получать средства на обновление. Поэтому мы выкручиваемся, как только можем.

Чи викручуються за правилами - уже перевіряють і прокуратура, і екологічна інспекція, і громадські організації. Висновків ще немає, як і офіційних нарікань. А директор зоопарку тепер міркує, чому перевіряльники не набігли, коли торік з дозволу міських чиновників до вольєрів підселили ведмедів-знайд. Тоді ніхто не запитав, чим вони харчуватимуться, чи вистачить персоналу на їхній догляд. А зоопарк дав раду: і тепер Ваня й Соня не худіші, ніж у дикій природі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.