Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Релігійні фанатики з Донеччини морили голодом породіллю та довели до смерті немовля

4 лютого 2013, 21:36
Дата ефіру/події: Понеділок, 4 лютого 21:36

Приголомшливий випадок - у Дзержинську, на Донеччині. Тамтешні правоохоронці дістали на свою голову пригод за те, що виконали свою роботу - визволили з полону 26-річну психічно неврівноважену породіллю. Чоловік і батьки лікували жінку молитвами й примусовим голодуванням. Після такого її ледве відволодали, а народжене з вадою серця немовля померло. Проти псевдо-цілителів розпочали кримінальне провадження, натомість вони ще й мають претензії до міліції.

26-річна породілля Анастасія була в післяпологовій депресії. Жінка страждала від шизофренії й у неї вкотре почалися негаразди зі здоров'ям. Родичі чоловіка вирішили лікувати невістку за Божим словом.

Наталя, родичка постраждалої:

- Так как психические заболевания, этот корень всего, не излечиваются, это психика, здесь психушка уже не поможет. Лекарства только притупляют это сознание.

- А что помогает?

- Обращение к священникам.

- К экзорцистам, что ли?

- Что-то наподобие.

Проте екзорциста так і не дочекалися - вжахнулася й ударила на сполох тітка Анастасії.

Раїса Миколаївна, тітка постраждалої:

- У девочки были связанные руки и ноги скотчем, рот завязан скотчем, не давали 4 дня есть и пить, сказали, что выгоняют бесов. Если кормить, то бес будет расти, если не кормить, то бес умрет. Объяснили тем, что в больнице тоже связывают, но там же ж капают лекарства, а здесь просто издевались над ребенком. Когда врач посмотрела девочку маленькую, новорожденную, и сказала, что нужна срочная госпитализация, они ее не отдали.

Від такого лікування рятували за допомоги міліції та МНСівців. Родичі до хворої нікого не підпускали.

Денис Чубуров, старший слідчий Дзержинського МВ міліції:

- Было принято решение о необходимости проникновения в жилище, так как была угроза жизни и дочери заявительницы, и внучки. Мужем потерпевшей было оказано сопротивление, он не впускал нас в комнату, где находилась его жена, при этом пытался читать какие-то непонятные мне молитвы не на русском языке.

Породіллю доправили до психоневрологічного диспансеру, немовля ж батько обіцяв відвезти на консультацію до лікарів. Донецьким він не вірив, тож вирішив проконсультуватися у знайомих у Дніпропетровську. Поки віз - дитинча померло.

Миколай Дейниченко, завідувач дитячої лікарні м. Дзержинська:

- На вскрытии у ребенка устанавливается диагноз "Загальний артеріальний стовбур", то есть общий артериальный проток. Если бы этому ребенку была сделана поэтапная операция, то ребенок бы жил. А так это доведение до убийства ребенка.

Нині проти "цілителів" розпочали кримінальне провадження. А вони, у відповідь, звернулися до прокуратури, аби відшкодувати матеріальні збитки за вибиті міліцією двері.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.