Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Луганщині міліціонери катували чоловіка та вимагали гроші

20 лютого 2013, 21:52
Дата ефіру/події: Середа, 20 лютого 21:52

Дев'яності повертаються. На Луганщині із заявою до прокуратури звернувся житель Ровеньок, якого правоохоронці вивезли за місто, роздягли, побили й викинули на дорозі. Тепер постраждалий заліковує рани, а дії правоохоронців перевіряє прокуратура.

В'ячеслав того дня повертався додому. Каже: біля зупинки побачив знайомих міліціянтів, з одним навчався у школі. Правоохоронці стояли й пили пиво. Він підійшов, а потім сів до салону автівки - побазікати. Щойно заліз до машини - дістав удар у груди.

В'ячеслав Лизньов, постраждалий:

- Начал он меня избивать кулаками в область лица, я начал вот так вот закрываться руками, разбили мне часы. Вот тут кровь пошла.

Проте перша кров лише роздратувала міліціянтів. Екзекуцію вони вирішили продовжити за містом.

Євген Соломін, кореспондент:

- За словами постраждалого, правоохоронці вивезли його саме в цю лісосмугу і тут його били протягом півтори години.

Від чоловіка вимагали грошей - спочатку тисячу гривень. Потім - три тисячі. Коли відмовився платити - витягли з машини й наказали роздягатися до трусів.

В'ячеслав Лизньов, постраждалий:

- Раздели меня - вот я так босиком стою на снегу. Меня гупали как резинового коня, ударил меня по носу и пошла кровь.

Закривавленого та побитого чоловіка правоохоронці кинули на дорозі. Він зміг дійти додому, а звідти його доправили в лікарню.

Олександр Шмигель, завідувач травматології Ровеньківської міської лікарні:

- Действительно больной обращался за медицинской помощью с трамвой носа и грудной клетки. Оказана ему медпомощь и отрправлен домой для амбулаторного лечения.

Мати катованого одразу звернулася в міліцію. Та не дочекалася реакції правоохоронців - звернулася до прокуратури. Там відреагували одразу й розпочали перевірку.

Володимир Анушкевич, прокурор м. Ровеньок:

- На даний час проведені слідчі дії та визначено попередню кваліфікацію як перевищення влади чи службового становища, яке супроводжувалось насиллям.

У самій міліції розпочали внутрішню перевірку. Вже з'ясували - міліціянти працюють у відділі з боротьби з наркотиками і того дня були не на роботі.

Олена Власова, прес-офіцер Ровеньківського МВ міліції:

- Расследованием данного факта занимается прокуратура , поэтому мы не компетентны давать какую-либо оценку до завершения расследования.

Поки розслідування триває, міліціянтів-рекетирів від роботи не усунули. Сам же постраждалий вирішив іти до кінця - найняв адвокатів і хоче будь-що притягти кривдників до відповідальності.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарии работают?
Вопрос 17.10.2014, 18:30 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.