Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Харкові судять чоловіка, з вини котрого стався вибух та загинула майже вся родина

5 квітня 2013, 10:33
Дата ефіру/події: П’ятниця, 5 квітня 10:33

У Харкові розпочався судовий процес над Володимиром Сургаєм, який спричинив потужний вибух у багатоповерхівці. Надзвичайна пригода сталася у грудні торік. За інформацією слідства, господар заніс з морозу в теплу квартиру балона. Від нагрівання газ почав витікати й вибухнув. Катастрофа позбавила життя чотирьох рідних хазяїна. У квартирі загинула дружина. А дві доньки - одна з крихітним сином - рятуючись від вогню, вистрибнули з вікна, з десятого поверху.

- ...справедливого наказания.

Так Володимир Сургай відповідає на запитання, чого очікує від суду.

Того грудневого вечора чоловік приніс додому балона: хотів уранці везти на дачу. Коли газ вибухнув, в оселі була вся родина. Він поховав дружину, двох доньок, онука, якому не було й року. 

Володимир Сургай, підсудний:

- То, что я заслуживаю - я должен получить. Я думаю, что все должны быть удовлетворенные. Частично - каждый будет удовлетворен.

З сім'ї їх залишилося двоє: він сам і 14-річна донька. Під час пожежі Христина дістала опіків 70 відсотків шкіри. Вона й досі не оговталася від трагедії.

Світлана Горбунова-Рубан, заступник Харківського міського голови:

- Было проведено множество операций по пересадке кожи, по снятию той, которая отторгалась. У нее очень сильно пострадали руки, особенно кисти рук. Она маму пыталась вытащить.

Здоров'я Христини повільно, але поновлюється. Проте більше дівчинка постраждала психологічно.

Світлана Горбунова-Рубан, заступник Харківського міського голови:

- Этому ребенку нужно отдать должное за ее мужество и за то, как она прошла 7 кругов ада. Они сейчас в сложном, очень сложном и психологическом, и экономическом положении. Они остались вдвоем с папой, практически. Им нужна просто человеческая поддержка. Есть проблемы в родственных отношениях. Вы сами понимаете: такие потери семья понесла.

Тепер Христина може втратити й батька - якщо суд визнає його винним. Володимира Сургая звинувачують у порушенні правил безпеки з тяжкими наслідками. Щоправда, прокуратура ще не визначилось - якого покарання вимагати.

Олег Гладких, прокурор Фрунзенського району м. Харкова:

- Понятно, что гибель семьи - это самое суровое наказание, которое может понести человек за всю свою жизнь. Поэтому… его Господь Бог уже наказал. Но прокуратура будет стоять на законе.

Тоді, у грудні, вибух і пожежа зруйнували в будинку кілька квартир. У найлютіші морози, напередодні Нового року, 16-поверхівка була без опалення, світла, водопостачання. Поки тривала реконструкція, мерія відселяла людей до готелю. 

Олександр Селюков, постраждалий:

- Да, я доволен, и я думаю, что большинство соседей моих довольны. Но есть некоторые недостатки.

Постраждалими визнали 23-ох мешканців цього будинку. Проте жоден з них до суду сьогодні не прийшов. Сусіди кажуть, що на Володимира Сургая не сердяться. 

Олександр  Селюков, постраждалий:

- Я думаю, что его уже наказали… Погибла его семья, его внуки, дети, его жена…

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.