Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Охтирського депутата звинувачують у хабарництві

24 квітня 2013, 11:12
Дата ефіру/події: Середа, 24 квітня 11:12

5 тисяч доларів - за документи на кіоск. В Охтирці затримали депутата, котрий за винагороду нелеґально оформляв документи на землю. Щоправда, він сам стверджує, що гроші заробив законно - консультаціями.

Анатолій Гриценко, керівник відділу прокуратури Сумської області:

- Заступник голови постійної депутатської комісії з земельних питань вимагав і одержав від підприємця 5 тис. доларів США в якості хабара за вирішення комісією позитивно питання щодо надання в оренду ділянки під розміщення торгівельного кіоску. 

Правоохоронці затримали депутата на гарячому. Одразу одягли кайданки, але згодом відпустили під домашній арешт. За отримання хабара передбачено до 10 років позбавлення волі. Натомість, народний обранець божиться, що знайдені в нього гроші заробив законно як приватний підприємець.

Андрій Шушман, депутат Охтирської міської ради:

- Ко мне подошли люди. Попросили, чтобы я им сумел подготовить, подготовил пакет документов для оформления участка и установки там малой архитектурной формы. Честно - не понимаю, если в нашей стране частный предприниматель не может брать деньги за свои услуги. Это было совершенно не связано с моей какой-то депутатской деятельностью.

А от деякі колеги затриманого депутата впевнені в іншому. 

Федір Кіселар, депутат Охтирської міської ради:

- Торгуют не конфетками на базаре. А торгуют землей в городе. Я уверен, что к этому имеют отношение высокопоставленніе лица в нашем городе.

Уже понад рік - розповідає пан Федір - у міській раді Охтирки приймають рішення, які створюють базу для корупції. Все почалося з того, що власникам кіосків, з незрозумілих підстав, не подовжують оренду земельних ділянок.

Валентина Василенко, приватний підприємець:

- Ми подавали заявление, ответа мне лично не было. На последнее заявление прислали ответ, и тот - очень непонятно. При том при всем я плачу каждый месяц арендную плату, отчитываюсь в налоговою, все, штрафы платим за то, что у нас нет аренды земли. Но в то же время я каждый раз боюсь, шо мене  прийдут и снесут.

- Були угрози такі, хтось казав, що вас знесуть? 

- Ну, а как же до нас приходят каждый год, пишут приписы.

Костянтин Хащеватський, приватний підприємець:

- Пояснюють тим, шо ми не подавали заяви, а заяви в нас є і зареєстровані на міськвиконкомі. І неоднократно ми їх подавали.

І тут, за словами депутата, за підготовленого підприємця береться нещодавно створений відділ благоустрою. Там виносять припис - знести кіоск, бо господар не має документа про оренду землі. 

Федір Кіселар, депутат Охтирської міської ради:

- Не давая им возможности продлить аренду земли, они дают возможность подхода тому же Шушману или его ближайшему окружению к предпринимателям с предложением решить ихнюю проблему.

Наразі в Охтирці з півсотні підприємців утримують кіоски. Й лише 5-та частина має на те офіційний документ. Інші ж чекають на оформлення. Прокуратура тепер перевіряє, чи не була консультаційна діяльність затриманого обранця систематичною. 

Сергій Маклюк, приватний підприємець: 

- Сейчас каждый пидприемець просто сидить, як на пороховой бочке, просто приезжают, сносят и ще мы должны, шоб забрать свое майно - заплатить гроши.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.