Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Ялті масові кишкові захворювання

18 листопада 2013, 23:29
Дата ефіру/події: Понеділок, 18 листопада 23:29

Невідома хвороба вклала на лікарняні ліжка майже 60 жителів Ялти, більшість з них - мешканці мікрорайону Полікурівки. Медики діагностували в пацієнтів гостру кишкову інфекцію. Правоохоронці, СЕС і влада з'ясовують причини епідемії.

Перших недужих до лікарень почали доправляти ще 12 листопада. За кілька днів пацієнтів вже за 50, серед них половина - діти. В усіх хворих однакові симптоми: пронос, блювання, висока температура і біль у животі.

- Во вторник стали плохо себя чувствовать сын и его девушка. Сын, конечно, рвота у него была, понос, но потом как бы немножко прошло. А у девушки поднялась температура под 40, ничем не могли сбить, вызвали скорую.

- В моей семье пять человек от 80 лет до одного года. Болеют все. Куда бы мы не обращались, никто не знает. Самое страшное, что никто не сообщает и не предупреждает людей. Это не частный случай и не единичны. В каждом дворе лежит человек с температурой и поносом.

Ялтинці вважають - занедужали внаслідок уживання неякісної води.

- На днях узнали информацию, что с водой что-то. Это скрывается у нас. В общем, скрыли, что была авария.

Лише в суботу, коли стривожені мешканці Полікурівки скликали сход громадян, до людей завітали ялтинський міський голова, представники санстанції й водоканалу. Усі вони заперечують, що спалах інфекції виник через воду.

Олексій Григор'єв, керівник водоканалу м. Ялти:

- Лаборатории  работают постоянно. Никаких изменений ни за 14 число, ни за 15, ни за 13, ни за 12 - отклонений никаких не было.

Віталій Задорожній, головний державний санітарний лікар м. Ялти:

- Нами было отобрано за прошлую неделю около 30 проб воды. И по результатам лабораторных исследований на воскресенье, у нас вода, которая подается в разводящую систему, которая подается населению, соответствует санпину "вода питьевая", никакой патогенной флоры в ней не обнаружено.

Чиновники зазначають - джерело захворювання, певно, неякісні харчі, придбані на стихійних базарах. Нині там провадить рейди. Крім того, міські урядники твердять: казати про епідемію передчасно.

Наталія Березовська, в.о. керівника управління охорони здоров'я м. Ялти:

- Больница не переполнена, ажиотажа около приемного покоя нет. Цифры не выходят за среднестатистические.

13-ох пацієнтів вже виписали додому, стан решти - середнього ступеня тяжкості. Правоохоронці за фактом масового отруєння людей розпочали кримінальне провадження.

Наталія Бояркіна, прес-секретар прокурора Криму:

- Уголовное правонарушение квалифицировано как нарушение санитарных правил и норм, направленных на предотвращение распространения инфекционных заболеваний, массовых эпидемий. Прокуратурой  г. Ялта будет организована проверка на предмет того, в полной  ли мере местная СЭС принимала все меры для предотвращения подобных случаев.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.