Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Родичі жертв оскаржують вирок ДАІвцю на Львівщині

20 листопада 2013, 00:12
Дата ефіру/події: Середа, 20 листопада 00:12

Злочин і кара по-львівському. Жовківський районний суд виніс вирок ДАІвцеві, який півроку тому втік з місця ДТП, в котрій загинули троє підлітків. Правоохоронець із напарником не надав допомоги збитим хлопцям, що помирали на дорозі. Мало того, рідні загиблих переконані - саме інспектори винні у зіткненні.

Родичів загиблих підлітків у суді не очікували. Засідання мало відбутися за спрощеною процедурою. І за зачиненими дверима. Що правоохоронцеві оголосять вирок - люди довідалися випадково.

Володимир Мікула, суддя Жовківського районного суду:

- Рудковського Ігора Сильвестровича визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченим частиною першою статті триста шістдесять п'ятої КК України та признасити йому покарння в у вигляді виправних робіт строком на два роки. З відрахуванням в дохід держави 20 відсотків з його заробітку.

На додачу 28-річного, тепер вже колишнього інспектора оштрафували та позбавили права обіймати посади у правоохоронних органах три роки. На цих архівних кадрах наслідки тієї страшної ДТП. Вночі сьомого травня ДАІвець Ігор Рудковський із напарником патрульною автівкою в селі Новій Кам'янці переслідували Фольксвагена. Тікаючи від правоохоронців, німецький легковик врізався в мотоцикла, що їхав назустріч. Загинуло троє хлопців. Їхні родичі впевнені: інспектори, коли втямили, що спричинили ДТП, не надали допомоги дітям і втекли. М'який вирок близьких шокував.

- Моя дитина каліка. Моя дитина мучилася п'ять днів, її різали по кусках. А нині йому дали два роки. Ту лікарню тільки відробити. А де другий? Де другий?

Люди твердять - ДАІвець так і не вибачився перед жодним із родичів загиблих. Після вироку швидко покинув залу суду. У відчаї селяни накинулися на прокурора, відібрали в нього матеріали кримінального провадження. У прокуратурі запевняють - вирок справедливий.  Втікачем із місця аварії вважають лише ДАІвця, який кермував службовим автом. Напарник пробував його зупинити - тому й уник суду. А в загибелі підлітків інспектори не винні.

Андрій Гнатів, керівник відділу прокуратури Львівської області:

- В цьому ДТП винен водій мотоцикла, який, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, не маючи права керувати транспортним засобом, порушив правила дорожнього руху.

14-річний Олег, який тієї ночі кермував байком і загинув, згідно з матеріалами провадження, виїхав на зустрічну. Його батько певен - було все навпаки. Це Фольксваген на шаленій швидкості вилетів зі своєї смуги.

Віктор Федюра, батько загиблого:

- То було ще ясно всьо на початку, коли ми дітей закопали і коли занесли заяву. Зразу мені сказали в очі - спишем всьо на твою дитину. Не подавати заяву на працівників ДАІ.

Василь був третім пасажиром на мотоциклі. Він вижив, та залишився інвалідом. Хлопець змалював свою схему ДТП.

Василь Білута, постраждалий:

- Ми тут їдемо. По своїй стороні. Вот і та машина виїхала на нашу сторону, ДАІшники взаді, вдарила! Удар. І вона потягнула машину. Машина потягнула за собою мотоцикл на ліву сторону, 34 метри. І тому ті працівники зробили, що було то на лівій стороні.

Позаяк винуватець аварії мертвий, а ДАІвця засудили - провадження закрили. Та родичі загиблих оскаржуватимуть вирок і домагатимуться нового розслідування.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.