Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Жовтих Водах жінка загинула внаслідок нескладної операції

30 листопада 2013, 00:37
Дата ефіру/події: Субота, 30 листопада 00:37

Скандал на Дніпропетровщині. В місті Жовтих Водах лікарі під час операції перерізали пацієнтці кілька судин. Велика кровотеча спричинила некроз печінки. Як наслідок - жінка за два тижні померла.

Добра, завжди усміхнена. Так 43-річну Світлану Лапченко - вчительку математики в жовтоводській школі номер 6 - характеризують колеги.

- Була життєрадісна людина, яка будувала плани на майбутнє.

Жінка ніколи не скаржилася на здоров'я. Та на початку листопада їй стало зле просто на роботі. Після обстеження місцевий хірург знайшов камені в жовчному міхурі й запропонував зробити нескладну операцію.

- 5 тысяч, но оперировать будет специалист из Днепропетровска, я буду присутствовать, всё будет хорошо.

Та хірургічне втручання було невдале.

Олександр Лапченко, син загиблої:

- Операція повинна була бути на три дірки, тобто щоб вийняти камні з жовчного. Під час операції вони зацепили сосуд і пішла кровотеча.

Жовтоводські лікарі змушені були видалити пацієнтці жовчного міхура. Кілька днів жінка пробула в реанімації.

Юрій Лапченко, колишній чоловік загиблої:

- Написали, что у неё ушло полтора литра крови, но я так понимаю, что это было больше. В результате чего получилась почечная недостаточность. У неё была клиническая смерть, и, по-моему, не одна.

Розуміючи, що хвора вмирає, її терміново відвезли до обласного центру. Жінку оглянули дніпропетровські лікарі і шокували рідних.

Олександр Лапченко, син загиблої:

- Когда ей проводилась операция в Жёлтых водах, помимо того, что был повреждён сосуд, была ещё повреждена воротная вена.

Це спричинило некроз печінки. Аби врятувати бідолашну, терміново викликали фахівців з Харкова. Вони привезли дорогоцінну апратуру і видалили жінці 70 відсотків печінки, дали шанс.

- И вот во время второй операции они её, грубо говоря, спасли.

Десять днів Світлана Лапченко чіплялася за життя. Проте зусилля виявилися марними. У жінки стався крововилив у мозок, і вона померла. Пригнічені горем рідні намагаються знайти винних, та даремно. Жовтоводські лікарі коментувати будь-що відмовляються.

Євгенія Важеніна, заступник керівника спеціалізованої медичної санітарної частини м. Жовтих Вод:

- Давать информацию средствам массовой информации не согласна. Всего доброго.

Олександр Лапченко, син загиблої:

- На постах никого нет, потому что люди попереводились, поувольнялись. Я не знаю, кто виноват на самом деле. Я знаю, что всё началось с первой операции.

Тим часом у самих Жовтих водах загибель жінки спричинила неабиякий суспільний резонанс. У міліції вже розпочали кримінальне провадження за фактом смерті жінки. Нині призначили комплексну експертизу, результати якої оприлюднять за місяць.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.