Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Охтирські ДАІвці визначають сп'яніння по кольору обличчя

5 грудня 2013, 22:11
Дата ефіру/події: Четвер, 5 грудня 22:11

Позбавили водійського посвідчення через червоне обличчя. В Охтирці на Сумщині ДАІвці запідозрили хлопця з хворобою шкіри в тому, що він у нетверезому стані. Чи це справді так - не перевірили і виписали протокол, де зазначили, що водій від неї відмовився. Молодик не розгубився й сам попрямував до лікарні.

Старенька "четвірка" для Руслана - й помічниця, й годувальниця. Того дня він їхав з базару. Дорогою його наздогнали та зупинили ДАІвці.

Руслан Дульський, мешканець м. Охтирки:

- Попросили, шоб я дихнув. Після того, як я дихнув, вони мені сказали, шо я п'яний, в мене наявні признаки. То, шо лицо в мене було красне.

Хлопець почав заперечувати, утім, стверджує, його ніхто не слухав. 

- Інспектор сказав, мені все равно, чи ти пив учора, чи ти сьогодні будеш пить - ти  п'яний. 

Руслан розповідає: правоохоронці швидко склали протокол і хутко знайшли свідків. Двоє чоловіків навіть не підійшли до нього, підписали якісь папери й поїхали геть.

Руслан Дульський, мешканець м. Охтирки:

- Інспектор розмовляв зі свідком, як із своїм знайомим, що він йому зателефонував, я так поняв перед цим. І вони підїхали. Одного було звать Виталик, як звернувся до нього лейтенант, и казав йому: Віталик, ты підпишеш? Він сказав: да, бо я спішу.

Олександр Титаренко, адвокат:

- Перше порушення - це дихнути, це незаконно, друге - не дали алкотестер, два, не направили його в медичний заклад, це вкрай негативно. На нього склали протокол, незаконний, взяли двох свідків, що він відмовляється від підпису, хоча цього дійсно насправді не було, йому не вручили копію протоколу, як це передбачено по закону, людина повністю получилася беззахисною.

Утім, юнак не розгубився. Не гаючи ані хвилини, він разом з батьком поїхав до міліції й залишив там заяву про дії ДАІвців. А потім поспішив до лікарні.

Костянтин Легеньковський, завідувач наркології Охтирської районної лікарні:

- Была проведена экспертиза, серия тестов. Запаха алкоголя изо рта не было, т.е ну немножко нервничал, немножко переживал, да, в этом плане да, было, а так же ж трезвый, адекватный, на вопросы отвечал адекватно.

В охтирській ДАІ журналісти Свідка ні керівництва, ні інспекторів не застали. Всі на виїзді - розповіла єдина співробітниця, яку вдалося знайти в будівлі. Телефоном вона зв'язала нас з тимчасовим очільником відділу.

- Я щас дам трубочку, ви з ними побалакаєте.

- Алло! Добрий день, а нам би хотілося поспілкуватися з кимось із керівництва ДАІ в Охтирці.

Спочатку він пообіцяв прокоментувати подію, але за 10 хвилин передумав. Порадив звернутися до прес-служби. Утім, там обставини справи знають лише за записами в документах.

Вікторія Писаренко, співробітниця відділу УДАІ в Сумській області:

- За матеріалами адміністративного протоколу, пояснень свідків і інспекторів можна зробити висновок про те, що зазначений водій відмовився як від проходження медичного освідчення, проведення експертизи на стан сп'яніння, і так від дачі будь-яких пояснень по даному факту правопорушення.

Наразі міліція проводить внутрішню перевірку.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.