Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові обрали найдужчого з силачів

23 грудня 2013, 23:49
Дата ефіру/події: Понеділок, 23 грудня 23:49

Найдужчого чоловіка обрали у Львові - там відбувся Чемпіонат світу зі стронґмену у вазі до 110 кілограмів. Боролися 12 силачів із 12 країн. Відкриттям змагань став росіянин Михайло Височанський: саме на чемпіонаті він зустрівся з батьком, котрого не бачив 20 років.

27-річний Михайло Височанський приїхав із Тамбова. У хлопця непроста доля. Народився він у Прикарпатському містечку Долині. Та ще в дитинстві ненька вивезла його до Росії. Виховувався в інтернаті. З батьком, якого не бачив майже 20 років, атлет домовився зустрітися після змагань.

Михайло Височанський, атлет:

- Поэтому я попросил его приехать во время соревнований, чтоб я его не видел. Он будет где-то на трибуне, чтоб я его не замечал, я разминался, настраивался только на победу. А потом уже, когда выступил, и уже тогда можно будет встретиться и дать чувствам освободиться.

Батько богатиря в першому ряду сидів як на голках - переживав за сина.

Михайло Височанський, батько атлета:

- Я думаю, що буде помагати, тому що все-таки моя енергетика повинна передатися. І я думаю що він повинен успішно виступити. Я буду вболівати.

А турбуватися було чого. У програмі змагань 6 силових вправ. Щоб їх гідно виконати, здоровані тренувалися не місяць, не два.

Вікторія Балицька, кореспондентка:

- Зсунути з місця колесо вагою 360 кілограмів голіруч - це для простої людини нереально. Та не для цих хлопців - піднімуть, та ще й перекотять. І не один раз.

Якщо з колесом і колодою всі дали раду, то пронести трьохсотвосьмидесятикілограмове коромисло на відстань 20 метрів вдалося одиницям. Знаменита ж "прогулянка фермера", в якій дві валізи по 150 кілограмів треба перемістити на 40 метрів, виявила слабких учасників. Дехто не дійшов навіть до середини дистанції. Закінчили змагання підійманням однією рукою гантелі на 70 або 90 кілограмів. Вирішальне значення мали рідні стіни - у загальному заліку чемпіоном світу став львів'янин Володимир Рекша.

Володимир Рекша, атлет:

- До останьої вправи була інтрига, і я не думав, що в останній вправі так легко таки виборю цей титул. Сьгодні найдзвичайний день, я дуже задоволений. Дякую всім, хто мене підтримував, всім, хто вболівав за мене. Буду надіятися радувати всіх і набирати кращої, кращої кондиції, входити в кращі форми і отримувати перемоги. Слава Україні! 

А відкриттям чемпіонату та срібним призером став росіянин Михайло Височанський. Богатир зізнався - через присутність батька трохи тривожився.

Михайло Височанський, атлет:

- Я краем глаза по-любому думал, смотрел, так что он на меня смотрит. Но все спортсмены, они морально сильные люди. Все - характер просто как броня у танка, но какую-то долю процента я чувствовал присутствие.

Змагання виявилися рясними на рекорди - суддя Василь Вірастюк зафіксував аж три.

Василь Вірастюк, рефері чемпіонату:

- Перший рекорд - це Маріуш Розенталь. У вправі супер-йок 380 кілограмів, коромисло. Потім фермерська прогулянка - перенесення двох валіз по 150 кілограмів Володимир Рекша і третій рекорд - це Віталій Герасимов, циркова гантеля. Якщо я не помиляюсь, підняв 9 разів.

Переможці отримати медалі та грошові винагороди. В якому розмірі - організатори чемпіонату не розголошували.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.