Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Грабуй награбоване - доля маєтку Пшонки

7 березня 2014, 21:20
Дата ефіру/події: П’ятниця, 7 березня 21:20

Безславний кінець нескромної розкоші. Невідомі розграбували шикарний маєток колишнього генпрокурора Віктора Пшонки в Гореничах. Хто сплюндрував помпезні інтер'єри й де поділися скарби, поки невідомо.

Такою була оселя екс-генпрокурора донедавна. Усюди показна розкіш, антикваріат, позолота й безліч прикрас. Та після захоплення маєтку невідомими, що божилися охороняти добро від мародерів, інтер'єр зазнав змін. Жодної цінної речі тепер не знайти, всюди гори сміття та руїни, на столах залишки їжі й відкорковані пляшки з колишньої колекції елітних спиртних напоїв. На підлозі плями, книжки й розтрощені статуетки.

Грабіжники не прихопили з собою лише портретів власника помешкання та його рідних. Картини позривали й порізали. Від полотен та ікон, що висіли на стінах, тепер тільки рами. Коли невідомі в масках зникли, до маєтку прибули самооборонівці. Нині вони охороняють те, що залишилося від мародерів. Та самі активісти переконують - пильнують оселі Пшонки не вони, колишній господарчий розпорядник ген-прокурора.

Активіст:

- Мы охраняем соседний дом и сюда, к Пшонкиному дому, вообще не относимся, никаким боком. Мы так, если нас попросили помочь, мы выходим, помогаем. А так, мы просто стоим у себя на объекте.

Місцеві про розкрадання будинку свого сусіда теж не розповідають. Поки знімальна група Свідка намагалася потрапити всередину, до маєтку під'їхав чоловік і розказав, що бачив по телевізору папугу, якого покинули в розграбованому будинку. Пожалів птаха і готовий навіть заплатити за нього гроші.

Андрій, мешканець м. Києва:

- Уток, кажуть, постріляли, а папуга залишився.

- Так а куди ви цього папугу, додому?

- Додому.

- Так у вас є дома ще якісь тварини?

- Да, рибки є. До комплекта.

А ось правоохоронці хоча й знають про наскок мародерів на помешкання екс-генпрокурора, вдіяти нічого не можуть. Кримінальне провадження розпочнуть лише в тому разі, коли сам власник або члени його родини звернуться в міліцію зі списком речей, які зникли.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.